DAČIĆ: Akcija Grom 1 udar na unutrašnju dilersku mrežu u Srbiji
Foto: Tanjug

Koordinirana akcija policije

DAČIĆ: Akcija Grom 1 udar na unutrašnju dilersku mrežu u Srbiji

Društvo -
U ovom slučaju, predmet akcije nije bio put droge kako ona dolazi do Makedonije ili Srbije, već udar na dilersku mrežu", rekao je Dačić

TABANOVCE - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je akcija "Grom 1", koja je danas sprovedena na teritoriji Srbije, usmerena, pre svega, na unutaršnju dilersku mrežu koja nastupa onda kada droga već stigne u našu zemlju.

"U ovom slučaju, predmet akcije nije bio put droge kako ona dolazi do Makedonije ili Srbije, već udar na dilersku mrežu", rekao je Dačić novinarima.

On je dodao da je u nastavku akcije, jutros izvršen pretres na više od 1.100 lokacija, da je policijski zadržano više stotina ljudi, kod mnogih je pronađena droga, oružje, novac nelegalni ili falsifikovani, ukradeni automobili, a pronađena su i lica za kojima se traga.

U današnjoj istovremenoj akciju "Grom 1" na području Srbije određena je mera zadržavanja do 48 sati za 124 osumnjičene osobe, tužilaštvu je sprovedeno sedam lica, oduzeto skoro 20 kilograma različite vrste droge, više od 50 vrsta različitog oružja, pronađeno je šest osoba po potragama, rasvetljeno osam krivičnih dela.

Iizvršen je pretres na 1.165 adresa, na kojima je pronađeno 1.045 osoba, a po nalogu nadležnih tužilaštava biće podnete krivične prijave protiv 115 lica, saopštio je MUP Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track