Dačić: Jedva čekam da uhapse Šarića, a onda neka se neki zamisle, ja sigurno neću biti uhapšen!

Lider SPS Dačić:negirao povezanost sa Darkom Šarićem

Dačić: Jedva čekam da uhapse Šarića, a onda neka se neki zamisle, ja sigurno neću biti uhapšen!

Politika -
Nije reč o kontaktima sa Šarićem, niko, ni ja, ni bilo ko drugi nije imao kontakte sa njim, istakao je Dačić

BEOGRAD - Premijer i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić negirao je večeras bilo kakvu povezanost, pa i kontakt sa Darkom Šarićem i odbacio mogućnost da bi mogao biti uhapšen, te rekao da jedva čeka da Šarić bude uhapšen, jer će mnogi morati tada da se zamisle.

"Najsrećniji ću biti kada Šarić bude uhapšen i onda će morati neki drugi da se zamisle", poručio je on u emisiji "Utisak nedelje" TV B92, dodavši da je potrebno ispitati kako je on mogao da legalizuje svo svoje bogatstvo. Dačić je podsetio da on u to vreme nije bio na vlasti, a u vezi svog dugogodišnjeg šefa kabineta Branka Lazarevića rekao je da nije informisan za šta ga tačno optužuju, ali da je siguran da Šariću nije dao nikakve informacije, jer je kazao da ga nikada u životu nije ni video.

Prema rečima srpskog premijera, Lazarević je bio u kontaktu sa advokatom Šarića i MIšom Radulovićem, a kakve su informaciji prenosili, kako je naglasio, neka to pokaže istraga."Nije reč o kontaktima sa Šarićem, niko, ni ja, ni bilo ko drugi nije imao kontakte sa njim", istakao je Dačić, dodajući da se sa Lazarevićem nije čuo od kada je došao da da izjavu, na šta je, kako je naglasio, bio spreman i mnogo ranije, jer ne želi da se ta stvar politizuje.

Mišu Radulovića Dačić je, kako je kazao, poznavao kao i većina drugih iz javnog života, i ta priroda kontakata nije imala nikakvu kriminalnu pozadinu. Upitan da li veruje da će biti uhapšen, Dačić je odlučno odgovorio: "Ja sam siguran da neću biti uhapšen".

Istovremeno je kazao da takve priče imaju samo za cilj da se aboliraju drugi koji su pomogli Šariću da se legalizuje njegovo bogatstvo. Dačić je u prilog svemu što je rekao pokazao fotografije sa susreta sa šefovima policijskih organizacija za borbu protiv narkotika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track