Dačić pokazao Forbsu Beograd
Foto: Marina Lopicic

Premijer Srbije ugostio Kristofera Forbsa

Dačić pokazao Forbsu Beograd

Politika -
Gost iz Amerike posetio Hram Svetog Save, Galeriju fresaka, muzej Paje Jovanovića, sreo se sa patrijarhom Irinejem...

BEOGRAD - Obilazak grada.Premijer Srbije Ivica Dačić susreo se juče u Parohijskom domu kod Hrama Svetog Save s Kristoferom Forbsom, potpredsednikom izdavačke kompanije „Forbs“.Njih dvojca su nakon kraćeg razgovora obišli Hram Svetog Save, a zatim su posetili i Narodnu biblioteku. Premijer Dačić je uvaženom gostu pokazao još neke istorijske znamenitosti grada. Najpre su posetili muzej našeg istaknutog slikara Paje Jovanovića, zatim su obišli Konak kneginje Ljubice, a na kraju i Galeriju fresaka.Kristofer Forbs, koji je u Srbiju doputovao pre dva dana, i to na poziv premijera Dačića, pomoći će u promociji naše države i privlačenju milijardu evra stranih investicija.Premijer Dačić je rekao da će Kristofer Forbs pomoći Srbiji da organizuje Forbsove regionalne konferencije, na koje bi dolazili bogati ljudi, ozbiljni investitori, što će, naravno, biti prilika da se zainteresuju za ulaganje u našu zemlju.

Forbs spreman da poveže Telekom sa svetskim kompanijamaPotpredsednik izdavačke kompanije Forbs Kristofer Forbs izrazio je danas spremnost da podrži Telekom Srbija u ostvarivanju saradnje sa eminentnim svetskim kompanijama iz oblasti telekomunikacija.Kako se navodi u saopštenju te kompanije, Forbs, koji je sa porodicom boravi u višednevnoj poseti Srbiji, posetio je Telekom Srbija i sastao sa sa generalnim direktorom Predragom Ćulibrkom.Predstavnici Telekoma su upoznali goste sa istorijatom kompanije, kao i sa pozicijom Telekoma Srbija na svim tržištima na kojima ta kompanija danas posluje.Sastanak je ujedno bio prilika za razmenu gledišta u odnosu na pravce razvoja telekomunikacione industrije na globalnom nivou.Predstavnici izdavačke kompanije Forbs su, polazeći od svog velikog ugleda u poslovnom svetu, izrazili spremnost da podrže Telekom Srbija u ostvarivanju dalje saradnje sa nekim eminentnim svetskim kompanijama iz oblasti telekomunikacija, navodi se u saopštenju.

Forbs na prijemu kod Irineja
Forbs na prijemu kod Irineja

Danas s Vučićem i Dinkićem, sutra s NikolićemForbs će danas u društvu premijera Dačića razgovarati s prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem. Za sutra je predviđen obilazak Oplenca, sastanak s rukovodstvom „Fijata“ i obilazak fabrike. Predviđeno je da gost iz SAD sutra razgovara i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

http://www.youtube.com/watch?v=WqEO5VZJQys

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track