Dačić: Ognjanoviće zvali da uplate pare na neki drugi račun bolnice

Ne zna se gde je novac

Dačić: Ognjanoviće zvali da uplate pare na neki drugi račun bolnice

Društvo -
To je neprijatna tema i ne bih hteo da se ogrešim o bilo koga... Zatražio sam da se porazgovara s tom porodicom i policija će sigurno razgovarati, ali ne samo policija, kazao je Dačić

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da će policija ispitati šta se dogodilo s novcem prikupljenim za lečenje devojčice koja je letos umrla u Hjustonu, čekajući operaciju srca.

"To je neprijatna tema i ne bih hteo da se ogrešim o bilo koga... Zatražio sam da se porazgovara s tom porodicom i policija će sigurno razgovarati, ali ne samo policija", kazao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije.

Prema rečima Dačića, mnogi su se mešali u ovaj slučaj, a porodicu su nekoliko dana posle smrti devojčice zvali neki da se pare uplate na neki drugi račun bolnice.

"Potrebno je ostaviti da se utvrdi puna istina i ne treba dodatno nanositi bol bilo roditeljima, bilo ljudima koji su zaista hteli da pomognu", rekao je Dačić i naglasio da treba pošteno prići ovome i utvrditi istinu.

Osmogodišnja Tijana Ognjanović je umrla 15. jula čekajući u bolnici u Hjustonu transplantaciju srca.

Za to su od fondacija, medija, prduzeća, građana bila prikupljena dva miliona evra. Dva meseca od smrti devojčice, ne zna se šta je s tim novcem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track