Dačić na Straževici: Da živimo, a ne da ginemo za Srbiju
Foto: Tanjug

Dačić na Straževici: Da živimo, a ne da ginemo za Srbiju

Društvo -
Nadam se da više nećemo morati da ginemo za Srbiju već da živimo i radimo za nju, da svako ulaže najviše što može, poručio je Dačić
1 / 4 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić položio je danas venac na spomenik na Straževici, povodom 14 godina od početka NATO bombardovanja 1999. godine.

Dačić je poručio da je 24. mart dan kada svi, bez obzira na političko opredeljnje treba da se sete onih koji su dali živote za odbranu otadžbine sa nadom da u budućnosti više niko neće morati da gine za Srbiju.

"Nadam se da više nećemo morati da ginemo za Srbiju već da živimo i radimo za nju, da svako ulaže najviše što može", poručio je Dačić.

Premijer je naglasio da vremena nisu laka i da problemi koji su postojali pre 14 i 20 godina i dalje su isti.

Pored premijera vence je položio i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, članovi porodica poginulih pripadnika vojske, delegacija Vojske Srbije, kao i delegacije Udruženja boraca 1991 - 1999, boračkih organizacija i Društva za negovanje tradicije oslobodliačkih ratova 1912-1918, direktori osnovnih i srednjih škola...

"Ostanite na prijemu, završavam -1999." piše na spomeniku na koji je Dačić položio venac.

Polaganjem cveća i venaca i odavanjem pošte žrtvama danas se u Srbiji obeležava 14 godina od početka NATO agresije na tadašnju SRJ, kada je tokom 79 dana ubijeno najmanje 2.500, a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi.

Nato bombardovanje Srbiju započelo je 24. marta 1999. godine, a poslednji napad izvršen je 10. juna, u 13.15 sati, nedaleko od Kosovske Kamenice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track