Dačić i premijer i ministar policije?

Vlada SNS, SPS i URS

Dačić i premijer i ministar policije?

Politika -
Lider SPS bio bi premijer i zadržao bi funkciju ministra unutrašnjih poslova, a Aleksandar Vučić bio bi potpredsednik vlade i ministar za evropske integracije

BEOGRAD - Posle skoro mesec i po dana pregovora oko formiranja parlamentarne većine, mediji u Srbiji spekulišu da će novu vladu formirati Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i URS, ali i da je već dogovoren broj i podela resora unutar potencijalne vlade.

Lider SPS Ivica Dačić "prelomio” je i ta stranka ulazi u vladu sa SNS i URS, a nova parlamentarna većina imaće 131 poslanika, ali da je moguće da će im se pridružiti još neka od manjih partija, piše Politika.

Nova vlada trebalo bi da ima 12 resora i 13 članova i da je dogovor postignut i oko raspodele većine resora. Dačić bi bio premijer i zadržao bi funkciju ministra unutrašnjih poslova, vršilac dužnosti lidera naprednjaka Aleksandar Vučić bio bi potpredsednik vlade i ministar za evropske integracije, dok bi drugi potpredsednik vlade bio lider PUPS-a Jovan Krkobabić, navodi list.

Lider URS Mlađan Dinkić vodio bi resor privrede, regionalnog razvoja i rada, dok bi potpredsednica SNS Jorgovanka Tabaković dobila Ministarstvo finansija.

Potpredsednica socijalista Slavica Đukić-Dejanović, prema tim informacijama, treba da bude na čelu Ministarstva zdravlja, socijalne zaštite i porodice, dok će predsednik Nove Srbije Velimir Ilić preuzeti resor poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Na čelo Ministarstva spoljnih poslova trebalo bi da dođe potpredsednica URS-a Suzana Grubješić, dok je funkcioner SNS Borislav Pelević navodno novi ministar odbrane.

Potpredsednici SPS Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović ostaju na starim funkcijama - Ministarstva za infrastrukturu i Ministarstva prosvete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track