Dačić: Teroristi nam neće određivati satnicu!
Foto: KURIR

Avion bezbedno sleteo

Dačić: Teroristi nam neće određivati satnicu!

Politika -
BIA obavestila premijera da Agencija raspolaže saznanjima da vođe pojedinih kriminalnih klanova imaju pristup avionu Vlade Srbije. Premijer nije mogao da potvrdi da li će Aleksandar Vučić u Berlin otputovati istom letelicom

BEOGRAD - Avion Vlade Srbije sa premijerom Ivicom Dačićem i delegacijom bezbedno je večeras sleteo na aerodrom "Nikola Tesla" po povratku iz zvanične posete Irskoj.

Premijer Ivica Dačić poručio je večeras da mu atentatori i saboteri, kriminalne grupe i teroristi neće određivati satnicu.- Dobili smo informaciju o ugroženosti u Dablinu. Odmah sam se čuo sa direktorom BIA i sa Aleksandrom Vučićem, kao i sa načelnikom kriminalističke policje. Zajedno smo došli do zaključka da nećemo dozvoliti da nam pojedine kriminalne grupe ili teroristi određuju satnicu rada ili diktiraju način na koji će Vlada da radi -poručio je Dačić. Dodao je da je važno da se vrate dnevnim aktivnostima.

Premijer nije želeo da kaže o kojim se kriminalnim grupama konkretno radi, istakavši da to nije prvi put da je dobio sličnu informaciju kako o njegovoj, tako i o ugroženosti njegovih članova porodice. Prema njegovim rečima, iz cele situacije može se izvući i nešto dobro, a to je "da su po prvi put BIA, MUP i Direkcija policije uradili nešto koordinirano". Dačić takođe nije komentarisao da li će prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić u Berlin otputovati istom letelicom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da je Bezbednosno informativna agencija upozorila da kriminalne grupe nastoje da izazovu diverziju na letelici, koju osim premijera koriste i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić. Na osnovu informacije Bezbednosno-informativne agencije, Direkcija policije obavestila je večeras predsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija raspolaže saznanjima o tome da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije!

Kvar bi izazvao delimično oštećenje i nakon poletanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namerno izazvan kvar, jer se avion u poslednje vreme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata. Nakon konsultacije predsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i prvog potpredsednika Vlade i ministra odbrane Aleksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi sa međunarodnim aktivnostima. U dogovoru sa članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, predsednik Vlade Republike Srbije odlučio je da se vrati za Beograd danas u 18.30 časova istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin.Avion sa premijerom Dačićem sleteo je na aerodrom "Nikola Tesla" u 21.15 sati!

Falkon Vlade Srbije
Falkon Vlade Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track