Dačić: UAE ulaže u Srbiju više od milijardu evra

Premijer Srbije o investicijama iz UAE

Dačić: UAE ulaže u Srbiju više od milijardu evra

InfoBiz -
Svega ovoga ne bi bilo da nemamo i izuzetno prijateljske odnose sa UAE zahvaljujući ličnom angažovanju šeika Muhameda, kao i njegovih kontakata sa prvim potpredsednikom vlade i svima nama u vladi, rekao je Dačić

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da investicije iz Ujedinjenih arapskih emirata dostignu nekoliko stotina miliona, a možda i više od milijarde evra.

"Svega ovoga ne bi bilo da osim ekonomskih interesa nemamo i izuzetno prijateljske odnose sa UAE zahvaljujući ličnom angažovanju šeika Muhameda, kao i njegovih kontakata sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i svima nama u vladi", rekao je Dačić posle potpisivsnje memoranduma o saradnji predstavnika Vlade Srbije i kompanije "Global kepital Advajzors menadžment" iz UAE.

Dačić je na konfenerciji za novinare rekao da Vlada Srbije želi sa UAE da ostvari što bolju, svestraniju i kvalitetniju saradnju i dodao da su u tom smislu prvi koraci napravljeni, između ostaog, i sa komapnijom El Dahra.

"Kao što ste videli uspešno i kvalitetno smo završili posao sa Etihadom, danas se potpisuje ovaj ugovor, a Mubadala je takođe izrazila interesovanje za zajedničko ulaganje...Ima još ideja i projekata o kojima ne bi da govorimo dok sve ne pripremimo do kraja", rekao je Dačić.

Sve to su, dodaje premijer, projekti vredni nekoliko stotina miliona, a možda i više od milijarde evra.

"To je značajno jer je nagoveštaj da može doći do krupnih investicija u Srbiji", rekao je Dačić podsećajući da su investicije UAE u različitim oblastima ekonomije, odnosno privrede.

Ovo je dobar nagoveštaj velikih projekata u zajedničkom interesu, zaključio je premijer Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track