DAN KADA ĆE I STENA ZAPLAKATI: Nemanja Vidić se oprašta od Old Traforda
Foto: Fonet

Emotivno veče

DAN KADA ĆE I STENA ZAPLAKATI: Nemanja Vidić se oprašta od Old Traforda

Fudbal -
Nosim divne uspomene. Osvojiti pet titula i Ligu šampiona, nisam mogao ni da zamislim da ćemo osvojiti toliko titula i da ću igrati sa toliko dobrih igrača. Trenirao me je najbolji trener svih vremena, rekao je srpski internacionalac

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić večeras će se oprostiti na Old Trafordu od navijača ovog kluba. Vidić je, zbog svoje požrtvovanosti, postao ljubimac navijača koji su ga prozvali "Stena".

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Srpski internacionalac će na meču protiv Hala poslednji put kao domaći igrač istrčati na "Teatar snova" s obzirom da će karijeru od 1. juna nastaviti u Interu iz Milana. Zvanični oproštaj mogao bi da usledi na meču poslednjeg kola u kome "Crveni đavoli" gostuju Sautemptonu, a to bi bio ujedno Vidićev jubilarni 300. meč za Junajted. "Ne znam kuda će me povesti emocije. Možete da pokušate da predvidite, ali do sad nisam bio tako emotivan, nisam plakao još. Videćemo šta će se desiti posle utakmice, sigurno je da ću biti tužan", naveo je Vidić. Srpski fudbaler će protiv Hala odigrati poslednju utakmicu na stadionu Junajteda u dresu tog kluba, pošto će na leto preći u italijanski Inter. "Nismo dobri ove sezone, tako da izlazak na teren neće biti isti kao prethodnih godina kada smo uvek slavili nešto. Sada imamo šansu da se zahvalimo navijačima što su nas podržavali ove godine. To je najmanje što možemo da uradimo", rekao je kapiten Junajteda.

http://www.youtube.com/watch?v=D-ADhwV6jpQ

Na dosadašnjih 298 utakmica postigao je 21 pogodak. Osvojio je pet titula prvaka Engleske, od čega tri u nizu, osvojio je Ligu šampiona, Svetsko prvenstvo za klubove, tri Liga kupa. Ukupno četiri puta, od čega tri u nizu, bio je član tima godine Premijer lige, a jednom je poneo i titulu najboljeg igrača lige.

Foto: Beta
Foto: Beta

U sezoni 2010-11 postao je kapiten kluba, tek drugi stranac koji je dobio tu čast.

"Bilo je ovo divnih osam godina, u stvari sedam pošto ove sezone nismo na prepoznatljivom nivou. Nosim divne uspomene. Osvojiti pet titula i Ligu šampiona, nisam mogao ni da zamislim da ćemo osvojiti toliko titula i da ću igrati sa toliko dobrih igrača. Mnogo sam naučio, ne samo na terenu već i van njega. Trenirao me je najbolji trener svih vremena. Bilo je ovo divno iskustvo i verovatno najbolji deo moje karijere", rekao je Vidić.

Foto: AP
Foto: AP

Srpski internacionalac je kao poseban događaj istakao osvajanje Lige šampiona u Moskvi.

"Ne osvajate Ligu šampiona svaki dan. Klub je osvojio ovaj trofej tri puta a ja sam imao sreću da učestvujem u osvajanju jednog. A to smo uradili u Moskvi gde sam godinu i po dana igrao za Spartak. Vratio sam se na taj stadion da podignem trofej i to je najveća uspomena koju nosim", rekao je Vidić.

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track