SAVO: Andrija, brate moj, neka te čuvaju mama i tata!

Potresno: Jauci odzvanjali u Johovcu kod Bijeljine

SAVO: Andrija, brate moj, neka te čuvaju mama i tata!

Crna Hronika -
Kad su u porodičnu kuću unosili kovčeg s telom Andrije Miloševića, fudbaler je zagrlio sestru Cvijetu i izgovorio reči koje su rasplakale sve prisutne

BIJELJINA - Utehe nema!Andrija, brate moj jedini, neka te čuvaju mama i tata...Ovu tužne reči, uz jauke i plač najmilijih, nastradalom Andriji Miloševiću (38) uputio je njegov brat Savo Milošević, proslavljeni fudbaler i bivši reprezentativac. Andrija je poginuo u petak uveče u teškoj nesreći na auto-putu Šid-Beograd kod Pećinaca.U porodičnoj kući Miloševića u selu Johovac kod Bijeljine juče su se okupili brojni rođaci i komšije kako bi pripremili sve za Andrijinu sahranu.

U mukloj tišini u dvorištu su postavili dva šatora. S nevericom i suzama u očima, rođaci su samo odmahivali glavom, čekajući da stigne i Savo Milošević s posmrtnim ostacima nastradalog brata Miše, kako su svi iz milošte zvali Andriju.Lelek u dvorištuPosle celodnevnog čekanja, oko 18.30 sati došli su Savo Milošević, Andrijin sin i supruga Danijela. U momentu kad je stigao kombi s telom nastradalog, dvorištem je odjeknuo lelek.- Sava, njegova sestra Cvijeta, Andrijin sin i supruga stajali su zagrljeni ukrug. Nisu krili suze. Kad su rođaci krenuli da unesu kovčeg u kuću, dvorištem je odjeknuo jauk sestre Cvijete: „Jao, bato moj!“ Savo ju je tad još snažnije zagrlio i jecajući rekao: „Brate moj, neka te čuvaju mama i tata. Ne brini, seko, ništa“ - priča komšija.Svestan posle udesaRođaci kažu da je Savo od petka van sebe.- Utučen je i samo ćuti! Ni sa kim ne razgovara, a kad progovori, priča samo o tome kako da se organizuje sahrana i ispoštuju običaji... Telefon je isključio... U šoku je, ne zna šta ga je snašlo, bio je mnogo vezan za brata - rekao je jedan od okupljenih rođaka.Naš sagovornik je ispričao i kako je došlo do nesreće.- Andrija je u petak išao svojim „mercedesom“ ka Beogradu kako bi posetio suprugu Danijelu i njihovo dvoje dece. U jednom trenutku je počeo da zaobilazi „golf“ i tada je bukvalno podleteo pod kamion koji se ubacio ispred njega! Kamion je sleteo s puta, a onda je i „golf“ naleteo na Andrijino vozilo, koje je takođe sletelo - ispričao je rođak.Posle nesreće Andrija je bio svestan.- Prvom čoveku koji je došao do njega rekao je da uzme njegov mobilni i pozove njegovu suprugu Danijelu. Čovek je to i uradio, a kad se Danijela javila, rekao je: „Vaš suprug je doživeo udes, ali je dobro.“ Isti čovek je o nesreći obavestio i Andrijinog brata Savu, koji je odmah došao u bolnicu. Međutim, u međuvremenu se Andrijino stanje iskomplikovalo i umro je petnaestak minuta po prijemu u bolnicu - kaže naš sagovornik.Andrija Milošević biće sahranjen danas u Johovcu.

Čvrst zagrljaj...Savo sa sestrom Cvijetom ispred porodične kuće
Čvrst zagrljaj...Savo sa sestrom Cvijetom ispred porodične kuće

Nova porodična tragedija...Savo Milošević
Nova porodična tragedija...Savo Milošević

Poginuo... Andrija Milošević
Poginuo... Andrija Milošević

Andrijina biografija- rođen 1975. godine- bio vlasnik firme za eksploataciju šljunka u RS- osnivač, predsednik i kapiten FK Proleter iz Johovca- u braku s Danijelom ima ćerku i sina- u poslednje vreme sa suprugom i decom živeo u Beogradu

FK ProleterŽIVEĆEŠ VEČNO U NAŠIM SRCIMAFK Proleter iz Johovca na svojoj Fejsbuk stranici se oprostio od Andrije.- Ti si možda, kapitenu naš, otišao, ali nešto je ostalo iza tebe, ostala su dela i velike uspomene na tebe, koje ćemo nositi u srcu svi mi koji smo te poznavali. Šomi, brate, bio si veliki drug, dobar saigrač, kapiten, predsednik naš, ali pre svega si bio veliki čovek i kao takvog ćemo te pamtiti zauvek. Ti si možda otišao, kapitenu, ali večno si živ u našim srcima. Tvoj Proleter!

Takođe, u pisanom izdanju vašeg omiljenog dnevnog lista možete pročitati i sledeće: - NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Ministar Bačević pati od hronične nesanice! - Muž Slavice Dejanović: Neki ministri prodaju maglu, dok moja žena pošteno radi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track