DEFINITIVNO: Prosinečki otišao

Kraj ljubavi

DEFINITIVNO: Prosinečki otišao

Fudbal -
Kao potencijalni naslednik hrvatskog stručnjaka pominje se selektor mlade reprezentacije Aleksandar Janković

Robert Prosinečki više nije trener Crvene zevzde, pošto je na konferenciji za medije, saopštio da su on i klub sa kojim je 1991. godine kao igrač osvojio Kup evropskih šampiona, sporazumno prekinuli saradnju. Kao potencijalni naslednik hrvatskog trenera pominje se selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković, koji je već sedeo na klupi tima sa Marakane.

„Nisam se spremao ni za govor kada sam predstavljen, pa nisam ni za ovaj. Pričaću iz srca. Ovo je moj klub i žao mi je što smo sporazumno rešili papirologiju u vezi sa mojim odlaskom. Jebote, ne znam šta više da kažem“, počeo Prosinečki sa suzama u očima.

"Sporazumno smo raskinuli ugovor. Dva meseca sam razmišljao i odlučio da odem. Žao mi je igrača, verujem u njih, ali ova odluka je samo moja, jer se više ne osećam sposobnim da vodim Crvenu zvezdu", rekao je Prosinečki na vanrednoj konferenciji za medije na Marakani.On je dodao da mu me je neverovatno žao, ali da je takav život trenera i igrača."Imao sam veliku podršku navijača i ovo će i dalje biti moj klub. Crvena zvezda je veliki klub, najveći na Balkanu, ali postoje razni pritisci i klub trpi samo rezultate. Nije odlučio remi sa Radom, žao mi je zbog igrača i biću svim srcem uz njih protiv Bordoa. Možda moj odlazak bude dodatni stilumans za njih. Verujem da Zvezda ima šanse, iako Francuzi imaju iskusan tim", istakao je Prosinečki.

Prema njegovim rečima ne oseća se iskorišćeno, jer je godinu i po dana pošteno radio svoj posao.

"Ovaj tim ima veliku budućnost, devet reprezentativaca koji znaju da igraju, ali potrebno je vreme da se naprave rezultati. Osvojili smo Kup prošle sezone, očekujem i prvenstvo".Na pitanje da oceni svoj rad Prosinečki je rekao:"Možda je bilo grešaka, ali napravljena je ekipa koja ima budućnost. Možda nisam realan kad sudim o njima jer smo svaki dan zajedno. Hteo sam da igramo što bolje i imamo pobednički duh", poručio je Prosinečki.Kako je naveo teška finansijska situacija u državi reflektuje se i na fudbalske klubove.

"Nemam nijednu drugu ponudu i trenutno ne razmišljam o tome", zaključio je Prosinečki

Konferenciji za medije su prisustvovale i "delije", a u naredna 24 sata uprava Crvene zvezde će doneti odluku o daljim potezima. Pitanje je ko će voditi igrače u meču sa Bordoom u četvrtak, a navodno na klupu neće sesti niko od trenera, koji trenutno rade na "Marakani".

Prosinečki je pre obraćanja medijima i sastanka sa Lukićem, u ponedeljak nemo posmatrao trening, dok je ekipa radila pod vođstvom pomoćnika i kondicionog trenra Radivoja Radakovića.

Prosinečki je za godinu i po dana, koliko je bio na "Marakani" osvojio jedan trofej, Kup Srbije. Nije tajna da hrvatski stručnjak nije bio prezadovoljan prelaznim rokom, klub su napustila dva najbolja igrača Duško Tošić i Borha, a od javnosti nije sakrio ni da mu smeta što novajlije u klub dolaze nespremne.

U finišu minule sezone finansijski problemi su dodatno poremetili atmosferu, mada je Prosinečki neprestano isticao da su njegovi izabranici pre svega profesionalci, ali i da se nada da će uprava rešiti probleme oko finansijskog momenta. Po svemu sudeći brojni problemi su ostali nerešeni pre starta sezone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track