Đilas: Beograd bliži prvoj stanici metroa

Sednica

Đilas: Beograd bliži prvoj stanici metroa

Beograd -
Posle usvajanja opšteg opšteg koncepta metro sistema grada Beograda, glavni grad biće bliže prvoj stanici metroa nego ikada dosada

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da će glavni grad od danas biti mnogo bliži prvoj stanici metroa nego ikada do sada.

Danas će biti usvojena studija opšteg koncepta metro sistema grada Beograda, kao donacija francuske vlade koja je i partner u tom projektu, rekao je Đilas novinarima u Skupštini grada.

On je dodao da je direktoru preduzeća "Alstom", koje je potencijalni partner u izgradnji metroa, rekao da ne može da očekuje da daju donaciju od tri miliona evra za studiju, a da im grad Beograd garantuje da će od njih kupiti vozove i elektro opremu u vrednosti od nekoliko stotina miliona evra.

"Studijom se obavezujemo da ćemo u naredne dve tri godine o tome pregovarati isključivo sa "Alstomom", a ne sa drugim ponuđačima", objasnio je Đilas.

On je dodao da, ukoliko se zatvori finansijska konstrukcija, što nije lako u vreme krize i grad Beograd dobije kredite koji će biti maksimalno povoljni da bi mogli da se vrate i cene koje su lako proverljive na svetskom nivou, onda može da radi sa francuskom stranom.

"Ako to ne dobijemo, posle dve godine možemo da o nabavci vozova pregovaramo sa svim ostalim kompanijama u svetu", zaključio je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track