Đulijani podržavao bombardovanje Srbije

Dragan Đilas

Đulijani podržavao bombardovanje Srbije

Politika -
Đulijani, koji je 1999. godine bio na funkciji gradonačelnika Njujorka, podržao bombardovanje Srbije i izjavio da se na Kosovu i Metohiji sprovodi genocid, rekao je gradonačelnik Beograda

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da poštuje uspehe nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija, ali da je uveren da kao čovek koji je podržao bombardovanje Srbije ne bi trebalo da govori o budućnosti Beograda.

Đilas je, pošto je u Velikom Mokrom Lugu podelio ključeve 20 stanova izbeglicama koji su do sada bili smešteni u kolektivnim centrima, podsetio da je Đulijani, koji je 1999. godine bio na funkciji gradonačelnika Njujorka, podržao bombardovanje Srbije i izjavio da se na Kosovu i Metohiji sprovodi genocid.

"Zbog takvih stavova ovi ljudi (izbeglice) su 13 godina živeli u kolektivnim centrima. Poštujem njegovu (Đulijanijevu) funkciju gradonačelnika Njujorka i uspeh u tome, ali smatram da nije čovek koji treba da govori o budućnosti Beograda i njegovom sređivanju", rekao je gradonačelnik glavnog grada Srbije.

On je dodao da bi oni koji su Đulijanija doveli u Beograd, kako bi mu pokazali projekat "Beograd na vodi", mogli da mu pokažu i zgrade razorene u bombardovanju.

"Želim mu prijatan boravak u Beogradu i srećan put iz Beograda", zaključio je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track