Direktor Centra Simon Vizental: Nostalgija za fašizmom u Hrvatskoj
Foto: FONET

Brisel ne reaguje

Direktor Centra Simon Vizental: Nostalgija za fašizmom u Hrvatskoj

Politika -
Ovo je odgovornost i Evropske unije i ovakva dešavanja su prosto nezamisliva u jednoj državi EU, poručio Efraim Zurof

BEOGRAD - Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof izjavio je, povodom učestalog skandiranja hrvatskih navijača na fudbalskim stadionima ustaškog pozdrava "Za dom spremni", kako nema sumnje da postoji jaka struja fašističke nostalgije i podsrške u Hrvatskoj.

"Ovo je odgovornost i Evropske unije i ovakva dešavanja su prosto nezamisliva u jednoj državi EU. Problem je to što je Brisel bio jako slab u reakcijama na ovakva dešavanja, ne samo u Hrvatskoj, nego i u drugim zemljama", rekao je Zurof, koji je u javnosti poznat kao "poslednji lovac na naciste". Zurof je za anonimne pretnje smrću zaposlenima u Memorijalnom centru "Jasenovac" zbog navodne izdaje i antihrvatstva rekao da su to veoma zapanjujuće i uznemirujuće vesti.

"Veoma je važno da vrh Hrvatske osudi ova dešavanja i da se Brisel probudi i reaguje što pre. Kao posetilac izložbe u Jasenovcu mogu da kažem da nije dovoljno edukativna u prikazu stravičnih aspekata ustaškog režima i ljudi koji su upravljali Jasenovcem", rekao je Zurof.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track