ĐOKOVIĆ POSLE TITULE: Trofej za buduću suprugu Jelenu, bebu koju čekamo i Jelenu Genčić
Foto: Tanjug, Pehar

Emotivno

ĐOKOVIĆ POSLE TITULE: Trofej za buduću suprugu Jelenu, bebu koju čekamo i Jelenu Genčić

Tenis -
Veliku zahvalnost dugujem mom prvom treneru Jeleni Genčić, koja je preminula prošle godine, roditeljima, porodici, svima koji su doprineli da budem ovde gde sam sada, rekao je Novak.

Najbolji srpski i prvi teniser sveta Novak Đoković, zahvalio se posle osvajanja druge titule na Vimblodonu, svima koji su doprineli da postane šampion, a pomenuo je i Švajcarca Rodžera Federera, kojeg je posle pet setova pobedio u finalu.

"Rodžere hvala ti što si me pustio da pobedim. zaista ovo je vekliki turnir, koji od malena sanjate da osvojite, ako se bavite tenisom. Posvećujem trofej mojoj budućoj supruzi i budućoj bebi. Postaću otac uskoro, još se pripremam za to i to je veliko zadovoljstvo. Takođe, titulu posvećujem mojoj porodici, braći, mom timu koji žrtvuje svoje slobodno vreme kako bi ostvario snove i mom prvom trenernu Jeleni Genčić, prvom treneru, koja je preminula prošle godine", istakao je Novak i podigao trofej visoko ka nebu.", rekao je Novak.

Đoković je potom prozborio i koju reč o meču:

"Nadao sam se da će Rodžer promašiti prvi servis, ali se to retko dešava i zato jeste najuspešniji teniser ikada, jer je najbolji kada je najpotrebnije. Nije mi bilo lako da se fokusiram i da se vratim, zaista ne znam kako sam uspeo. Ovo je najbolji, najvredniji turnir na svetu, prvi teniski meč gledao sam sa Vimbldona kada sam imao pet godina i uvek je ostao u mom sećanju, i uvek sam hteo da se borim na tako velikom nivou", poručio je Nole.

Rodžer Federer čestitao je Novaku Đokoviću na pobedi u finalu Vimbldona.

"Sjajno finale, ne mogu da verujem da sam ušao u peti set. Novak je veliki protivnik, znao sam da će biti teško i fizički, jer je veliki atleta. Čestitam Novače, sjajan meč, sjajan turnir, zaslužio si trofej. Uživao sam ovde ponovo, dolazim i sledeće godine", rekao je Federer.

http://www.youtube.com/watch?v=RJb2AfFOvRY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track