NAJLEPŠI SVADBENI POKLON: Đoković savladao Federera za drugu titulu na Vimbldonu i vrh ATP liste
Foto: Reuters

Drama u pet setova

NAJLEPŠI SVADBENI POKLON: Đoković savladao Federera za drugu titulu na Vimbldonu i vrh ATP liste

Tenis -
Đoković je na najprestižnijem svetskom turniru trijumfovao drugi put, nakon što je bio najbolji 2011. godine
1 / 9 Foto: Tanjug, Pehar

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je gren slem trofej na Vimbldonu pošto je danas u finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 3:2 u setovima - 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4.

Ovim trijumfom Đoković je ponovo preuzeo vođstvo na svetskoj rang listi i nakon nešto više od devet meseci svrgnuo je sa prvog mesta Španca Rafaela Nadala.

Dvadesetsedmogodišnji Srbin osvojio je sedmu titulu na gren slem turnirima, ukupno 45. trofej u karijeri, od čega 19 na mastersima.

Đoković je na najprestižnijem svetskom turniru trijumfovao drugi put, nakon što je bio najbolji 2011. godine.

Ostali njegovi gren slem trofeji su Australijan Open (2008, 2011, 2012, 2013) i US Open (2011).

Bio je ovo 35. okršaj između Đokovića i Federera, tek drugi na travnatoj podlozi, a Švajcarac sada ima pobedu više (18:17).

Pre današnjeg slavlja u Vimbldonu, srpski teniser ove sezone osvojio je titule na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju i Rimu.

19:07 - Novak je novi šampion Vimbldona! Novak Đoković je po drugi put u karijeri osvojio Vimbldon, pošto je u finalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4 , posle tri sata i 56 minuta igre. Novak se tako ujedno vratio na prvo mesto na ATP listi.

19:02 - Federer će servirati za ostanak u meču - 5:4Đoković je bio siguran i u devetom gemu, pa će Švajcarac još jednom servirati za ostanak u meču.18:59 - Federer spasao tri brejk lopte - 4:4Đoković je prvo propustio dve vezane brejk lopte. Na prvoj loptica udara vrh mreže, a potom Federer odličnim forhendom stiže do izjednačenja. Novak je dobio još jednu priliku ali je Švajcarac i tada bio neumoljiv.18:52 - Novak preko brejk lopte do vođstva - 4:3Federer je prvi zapretio u petom setu, ali se Đoković odbranio. Novaku se isplatio rizik i na kraju uz dosta muke uspeva da sačuva svoj servis.18:46 - Federer neumoljiv - 3:3Rodžer Federer je u petom setu osvojio svih 12 poena na svoj servis. Švajcarac za sada deluje veoma sigurno i lako osvaja gemove.18.43 - Novak ponovo siguran - 3:2Đoković u ovom gemu osvaja najduži poen na meču, u kojem su viđena ukupno 23 udarca, da bi posao završio odličnim servisom. Srpski teniser traži podršku publike, koja je od prvog poena evidentno na strani njegovog rivala.18:39 - Federer siguran na servisu - 2:2Novak Đoković je u pauzi zatražio pomoć lekara, a Federer bez izgubljenog poena stiže do novog izjednačenja.18.34 - Đoković ponovo vodi - 2:1Novak Đoković uz manje probleme uspeva da osvoji i drugi gem u petom setu.18:31 - Federer uzvraća - 1:1Rodžer Federer je odmah odgovorio. Švajcarac je takođe siguran na servisu i lako stiže do rezultatskog egala.18:29 - Konačno gem za Đokovića - 1:0Kao i na kraju drugog seta obojica tenisera su u pauzi otišla do svlačionice. Đoković odlučujući set otvara sigurnim servisom i tako konačno prekida seriju svog rivala.V set

18:23 - Igraće se peti set - 5:7Pobednik će biti odlučen u petom setu. Federer nije propustio priliku koja mu se ukazala i odvodi meč u peti set. Novak je izgubio i šesti uzastopni gem, pa je Federer posle 49 minuta igre dobio četvrti set sa 7:5. Rezultat je sada izjednačen 2:2, a odlučujući set se igra na razliku. 18:19 - Brejk Federera za potpuni preokret - 5:6Nastavlja se serija Rodžera Federera koji osvaja i četvrti uzastopni gem i pravi nestvaran rezultatski preokret u završnici četvrtog seta. Novak je bio potpuno demoralisan i bio je potpuno van ritma, posle propuštene prilike. Federer je lako stigao do tri vezane brejk lopte, od kojih koristi treću. Švajcarac će servirati za izjednačenje u setovima.18:15 - Novak ne koristi meč loptu - 5:5 Đoković je u desetom gemu stigao do prve meč lopte, ali se Federer spasao novim as udarcem i sada je rezultat izjednačen.18:10 - Nastavlja se finale, brejk Federera - 5:4Drama se nastavlja. Federer se još jednom izvukao. Novak ne uspeva da privede meč kraju, a njegov rival koristi prvu brejk loptu i produžava veliko finale na oduševljenje publike na Centralnom terenu Ol Ingland Kluba.18:05 - Federer ostaje u meču - 5:3Švajcarac je uradio ono što je morao i smanjuje prednost Đokovića. Prvi nosilac u devetom gemu četvrtog seta servira za pobedu.18:01 - Novak na gem od titule - 5:2Novak Đoković je sve bliži drugoj tituli na Vimbldonu. Srbin sigurnim servis gemom dolazi na gem od pobede. Federer će u narednom gemu prvi put servirati za ostanak u meču.17:56 - Treći uzastopni brejk - 4:2Novak u šestom gemu vraća izgubljenu prednost. Federer još jednom nije izdržao, a Đoković maestralnom igrom stiže do novog brejka. Novaka još dva gema dele od nove titule na Vimbldonu i povratka na prvo mesto na ATP listi.17:51 - Brzi ribrejk Federera - 3:2Ne predaje se Rodžer Federer. Švajcarac uz veliku podršku publike uspeva da uzvrati istim merom i oduzima servis Đokoviću.17:48 - Đoković pravi brejk - 3:1Novak je sjajno počeo četvrti gem i zahvaljujući greškama rivala dolazi do tri vezane brejk lopte. Međutim, Federer se sva tri puta izvukao. Ipak, srpski teniser dobija novu priliku i koristi je.

17:42 - Novak ponovo vodi - 2:1Još jedan rutinski gem za Novaka Đokovića koji ponovo vodi u četvrtom setu. 17:40 - Uzvraća Federer - 1:1 Švajcarac je takođe siguran na servisu na početku četvrtog seta i lako stiže do izjednačenja.17:37 - Đoković vodi - 1:0Novak je u četvrtom setu nastavio tamo gde je stao na kraju trećeg. Đoković dobija prvi gem bez izgubljenog poena.IV set17:34 - Novak vodi 2:1 u setovimaPosle četiri sigurna servisa, Novak prvi dolazi do mini-brejka i vođstva od 3:2. Federer u sedmom poenu traži čelindž pošto je dosuđen aut, a hokaj sistem to potvrđuje. Pola milimetra je odlučilo, a umesto da se poen ponovi glavni sudija ga dodeljuje Švajcarcu za 4:3. Ipak, Novak odmah pravi novi mini-brejk i sa dva sigurna servisa dobija treći set rezulztatom 7:6 (7:4), posle 49 minuta igre. 17:27 - Drugi taj-brejk na mečuNema iznenađenja ni u 12. gemu, pa će i treći set biti odlučen u taj-brejku. 17:22 - Đoković ne koristi dve brejk lopte - 6:5Federer se ponovo izvukao. Đoković je imao dve brejk lopte, ali se Švajcarac oba puta odbranio odličnim servisima na liniju. Đoković je bio veoma frustriran, pošto još jednom nije iskoristio veliku priliku. Novak je pri rezultatu 40:15 odlično iskoristio čelindž, pošto je video da je Federerov servis završio u autu.17:16 - Nema problema za Novaka - 5:5Đoković sjajno čita Federera i za sada preciznim pasing šotovima zaustavlja svaki njegov pokušaj napada i izlaska na mrežu. Novo izjednačenje.17:11 - Savršen gem Federera - 4:5Fantastični Rodžer Federer u devetom gemu upisuje četiri as udarca, pa će Đoković servirati za ostanak u trećem setu.17:10 - Uzvraća Đoković - 4:4Đoković nastavlja sa sigurnim servisima u trećem setu. Novak bez problema osvaja i četvrti gem.17:07 - Federer ne posustaje - 3:4Švajcarac nastavlja da igra u odličnom ritmu i bez problema stiže do nove prednosti. On je posao u sedmom gemu završio maestralnim potezom na mreži.17:05 - Novi rezultatski egal - 3:3 Đoković u trećem setu u stopu prati Federera. Odmah je usledio odgovor prvog nosioca koji stiže do novog izjednačenja.17:00 - Federer odličan na servisu - 2:3Švajcarac drugi uzastopni servis gem dobija bez izgubljenog poena. Federer u ovim trenucima odlično servira i lako osvaja svoje gemove. On je u ovom gemu upisao nova dva as udarca.16:58 - Novak siguran na servisu - 2:2Đoković gubi prvi poen u četvrtom gemu, ali zatim osvaja četiri uzastopna poena i stiže do novog izjednačenja.16:55 - Federer ponovo vodi - 1:2Brz gem Švajcarca, koji bez izgubljenog poena stiže do nove prednosti u trećem setu.16:53 - Maestralna igra Đokovića - 1:1Novak Đoković lako uzima prva tri poena na svoj servis u trećem setu. Federer uspeva da smanji ma 40:15, ali Novak fantastičnom kratkom dijagonalom završava posao.16:50 - Federer dobija prvi gem - 0:1Obojica tenisera su u pauzi otišla do svlačionice, a Rodžer Federer sigurnim servisom otvara treći set.III set

16:45 - Tpsarević: Mnogo bolji Novak

16:44 - Đoković preko brejk lopte do drugog seta - 6:4Nije bilo lako Novaku. Srbin je morao da spase brejk loptu u desetom gemu. Međutim, Đokovićev servis je proradio u pravom trenutku i posle 43 minuta igre rezultat je izjednačen 1:1 u setovima.16:39 - Najbrži gem za Federera - 5:4Federer posle svega 60 sekundi osvaja gem i smanjuje prednost Novaka Đokovića, koji će servirati za drugi set.16:38 - Đoković na korak od seta - 5:3Đoković stiže na gem od osvajanja drugog seta i izjedmnačenja. Federer će u narednom gemu servirati za ostanak u setu.16.33 - Federer siguran na servisu - 4:3Novak je u sedmom gemu imao 30:30, ali nije dobio novu priliku da ugrozi servis rivala. Federer osvaja naredna dva poena, a gem tzavršava as udarcem.16:31 - Novi gem za Novaka - 4:2Ovog puta nije bilo drame za Novaka Đokovića, koji sigurnim servisom čuva brejk prednosti.16:27 - Federer smanjuje na 3:2Federer se za razliku od svog rivala nije mučio u petom gemu i bez problema smanjuje prednost Đokovića.16:26 - Đoković potvrđu je brejk - 3:1Srpski teniser je u pauzi između gemova dobio lekarski tretman zbog povrede skočnog zgloba. Novak na kraju potvrđuje brejk uz dosta muke. On je imao 40:0, ali se Federer vratio u gem. Đoković na kraju realizuje tek šestu gem loptu za vođstvo od 3:1 u drugom setu.

16:16 - Đoković pravi brejk - 2:1Srpski teniser koristi treću brejk priliku na meču i dolazi do prednosti u drugom setu. Ponovo Federer nije imao odgovor na Novakov sjajni pasing šot, kojim je do sada bio najjače oružje srpskog tenisera. 16:12 - Novak ekspresno do 1:1Đoković se iznervirao zbog propuštene prilike i ekspresno stiže do izjednačenja u drugom setu.

16:10 - Federer preko dve brejk lopte do prvog gema - 0:1Đoković propušta veliku priliku na startu drugog seta. Srbin je imao dve brejk lopte, ali je Federer još jednom imao puno sreće, posebno na drugoj kada ga je spasao vrh mreže. U nastavku gema Đoković nezgodno proklizava i pada, a Federer uspeva da se izvuče iz nezgodne situacije. Izgleda da je Novak prilikom pada povredio levi skočni zglob.

II set16:02 - Federer osvaja prvi set 6:7 (7:9)Federer na startu dodatnog gema pravi mini-brejk, a zatim osvaja i dva poena na svoj servis za 3:0: Novak je odgovorio i smanjio na 3:2, a posle promene strana vraća Švajcarcu mini-brejk i smanjuje na 4:3. Federer na 5:5 promašuje otvoren forhend, ali Đoković ne koristi prvu set loptu na svoj servis - 6:6. Borba se nastavila, ali Federer posle 51 minuta igre realizovao prvu set loptu na Novakov servis za konačnih 9:7. 15:51 - Igraće se taj-brejk 6:6Federer nije dozvolio iznenađenje u završnici prvog seta i rutinski osvaja 12. gem. On je tako odveo prvi set u taj-brejk.15:47 - Novak osigurao taj-brejk - 6:5Đoković je u 11. gemu prvi put osvojio gem na razliku. Federer je imao 40:40, ali je Novak sa dva odlična servisa odbio njegov napad. Prvi nosilac je tako osigurao taj-brejk, pa će Federer u narednom gemu ponovo biti pod pritiskom.

15:43 - I dalje nema brejka - 5:5Đoković je još jednom napao servis rivala, ali se Federer još jednom izvukao. Na 30:30 Đoković je sjajno izgradio poen, ali u odlučujućem trenutku iz bekhenda šalje loptu u mrežu. U nastavku Federer uz dosta muke stiže do izjednačenja.15:37 - Novak na gem od prvog seta - 5:4Federer prvi put na meču, na Novakov servis, osvaja dva poena u istom gemu. Međutim, Đoković bez problema stiže do novog vođstva pa će Švajcarac u desetom gemu servirati za ostanak u prvom setu.15:33 - Novo izjednačenje - 4:4Federer nastavlja da preti Đokovića. Novak je opet imao 40:40, ali je Rodžer po drugi put na meču sa dva vezana poena izbegao prvu brejk loptu.15:29 - Novi lagani gem za Đokovića - 4:3Novak je idalje veoma siguran i ne ostavlja ni promil šanse svom rivalu. Srpski teniser ponovo vodi.

15:27 - Federer prati Đokovića - 3:3Federer u šestom gemu nastavlja trend sigurnih servisa i ponovo stiže do izjednačenja.

15:23 - Novak u sjajnoj seriji - 3:2Đoković je nastavio da dominira u poenima u kojima servira. On je opet upisao gem bez izgubljenog poena. Od starta meča Novak je dobio čak 12 od 13 poena na svoj servis. 15:21 - I Federer siguran na servisu - 2:2U prva četiri odigrana gema nije bilo brejk prilika. Federer rutinski stiže do novog izjednačenja. 15:18 - Đoković perfektan - 2:1Novak Đoković je bez greške odigrao treći gem i bez izgubljenog poena stiže do vođstva od 2:1.15:16 - Federer odgovara - 1:1Nije bilo lako Federeru iako je osvojio prva dva poena na svoj servis. Uzvratio je Novak, imao je 40:40, ali je Švajcarac ipak uspeo da izbegne brejk lopte već na startu meča. U uvodnim gemovima jasno je da je puiblika na strani Rodžera Federera. 15:14 - Poznati na tribinama

15:12 - Novak osvaja prvi gem - 1:0Đoković otvara finale sigurnim servis-gemom i lako stiže do 1:0. On je Federeru prepustio samo jedan poen, a gem je završio fantastičnom dijagonalom.

15:09 - Počelo je finale VimbldonaNovak Đoković prvi servira na Centralnom terenu "Ol Ingland Kluba".15:05 - Bekam i Viktorija na tribinama

15:03 - Počelo je zagrevanjeĐoković i Federer se zagrevaju što znači da na s minuti dele od velikog finala Vimbldona.

15:00 - Đoković i Federer na terenuPublika na Centralnom terenu pozdravila je dvojicu finalista. Prvi je na travu izašao prvi nosilac Novak Đoković, a njega je sledio Rodžer Federer.

14:58 - Novak i Federer krenuli ka Centralnom terenuĐoković i Federer su po tradiciji krenuli ka Centralnom terenu "Ol Ingland Kluba".14:55 - Kako je bilo na poslednjem treningu

14:52 - Federer - Đoković

14:50 - Federer posle dve godine u gren slem finaluFedereru je ovo 25. gren slem finale i prilika da osvoji rekordnu 18. titulu. Švajcarac, proteklih godina, nije imao previše uspeha na četiri najveća turnira. Poslednji trofej osvojio je takođe na Vimbldonu 2012. godine, kada je savladao Škota Endija Mareja (4:6, 7:5, 6:3, 6:4), a to je ujedno bilo i njegovo poslednje finale. Njemu je ovo ukupno 119. finale u karijeri i prilika za jubilarnu 80. titulu.14:47 - Sve je spremno za veliko finale

14:45 - Đoković želi da prekine "crnu seriju"Kada se sve sabere, srpskom teniseru ovo je 67. finale u karijeri i prilika da osvoji 45. trofej. Međutim, Novak je izgubio poslednja tri gren slem finala. On je poslednju titulu osvojio prošle godine na Australijan openu, a u međuvremenu je poražen u finalima Vimbldona, US opena i Rolan Garosa.14:40 - Novak bolji u finalimaOvo je 12. meč Đokovića i Federera na gren slem turnirima, a Federer vodi u pobedama sa 6:5. Međutim, kada je reč o skoru u finalima Novak je u prednosti - 5:4. 14:28 - Selfi Federera pred start duela

14:23 - Federer želi osmu titulu na Vimbldonu i 80 titulu ukupnoFederer je do sada sedam puta pobedio na Vimbldonu - 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009. i 2012, a jedini neuspeh u velikom finalu upisao je 2008. godine, kada je poražen od Rafaela Nadala (4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 7:9). Njemu je ovo ukupno 119. finale u karijeri i prilika za jubilarnu 80. titulu.

14:10 - Semjuel L. Džekson će biti na tribinama

13:45 - Još nekoliko selfija sa Vimbldona

13:15 - Mekinro: Prednost dajem NovakuLegendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da Đoković ima blagu prednost u odnosu na Federera u finalu Vimbldona."Mislim da i Rodžer razume da mu je ovo jedna od poslednjih šansi za osvajanje još jedne Gren slem titule. Ipak, ako obojica budu igrali najbolje što mogu u ovom trenutku, verujem da Novak ima prednost. Da je Rodžer i dalje na vrhuncu na travi, mislim da bi on imao prednost, ali mislim da nije na nivou na kojem je bio pre četiri-pet godina. Novakov lošiji skor u poslednjih nekoliko Gren slem finala zapravo može da bude pozitivna stvar za njega. To bi moglo da ga učini još gladnijim i odlučnijim. Daje sve od sebe da shvati šta nije bilo u redu i doveo je Bekera kako bi mu u tome pomogao", rekao je Mekinro.13:00 - Navijači s nestrpljenjem očekuju da uđu na stadion

12:45 - Novak vežba servis uoči finala

http://www.youtube.com/watch?v=5thgTNMFudQ
12:30 - Edberg je pobedio Bekera u finalu Vimbldona 1990.

12:10 - Novak ove sezone osvojio tri, a Federer dve tituleNovak je ove sezone osvojio tri ATP titule, jednu više od svog rivala. Naš teniser je u svoju kolekciju dodao tri Mastersa: Indijan Vels, Majami i Rim, dok je Federer trijumfovao u Dubaiju i Haleu.11:50 - Beker daje poslednje savete Novaku pred finale

11:35 - Đoković igra svoje 14. gren slem finaleĐoković, u Londonu, igra svoje 14. gren slem finale i juri sedmu titulu, kojom bi se, u Open eri, izjednačio sa Šveđaninom Matsom Vilanderom i Amerikancem Džonom Mekinroom. Novak je, do sada, dva puta igrao finale Vimbldona, a najveći uspeh je ostvario 2011. godine, kada je, u borbi za titulu, savladao Španca Rafaela Nadala (6:4, 6:1, 1:6, 6:3). U prošlogodišnjem finalu poražen je od Škota Endija Mareja (4:6, 5:7, 4:6).11:10 - Federer i Edberg se spremaju za finale

10:50 - Pobedniku 2,1 miliona evraOsim titule, prestiža i ATP bodova, finalisti će značajno uvećati i konto u banci. Kao i u ženskoj konkurenciji, pobednik muškog singla će inkasirati 1.760.000 funti (oko 2,1 miliona evra). Poraženom pripada duplo manja svota.

10:22 - I Nenad Zimonjić u finaluSrbija će danas, poslednjeg dana Vimbldona, biti zastupljena u dva meča. Posle finala muškaraca u singlu, na teren će i Nenad Zimonjić, koji će u miks dublu zajedno sa Australijankom Samantom Stosur pokušati da stigne do naslova. Oni će u finalu miks dubla igrati protiv Maksa Mirnog iz Belorusije i Kineskinje Hao Čing Čan.

10:10 - Put Federera do finalaPrvi rival četvrtom nosiocu na Vimbldonu bio je Paolo Lorenci, ali sem časnog poraza nije uspeo više da ugrozi Federera. Švajcarac nije gubio set ni protiv Žila Milera, Santijaga Hiralda i Tomija Robreda. Tek u četvrtfinalu izgubio je set, i to protiv zemljaka Stanislasa Vavrinke. U polufinalu Federer nije imao većih problema protiv Miloša Raonića.

10:05 - Put Đokovića do finalaSrpski teniser postavljen je za prvog nosioca na turniru u Londonu. U premijernom meču nije imao problema protiv Andreja Golubjeva (3:0). U narednom kolu Radek Štepanek je oduzeo set Đokoviću, ali Francuzima Žilu Simonu i Žou-Vilfredu Congi to nije pošlo za rukom. U četvrtfinalu Đoković je posle puno muka savladao Marina Čilića sa 3:2, a isti rezultat bio je i u polufinalu protiv Grigora Dimitrova.

10:00 - Njihov 35. međusobni meč, samo jednom igrali u finalu Gren slem turnira

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ovo će biti njihov 35. duel, a Federer u pobedama vodi sa 18:16. Srbin i Švajcarac do sada su se sreli u samo jednom finalu, i to 2007. na US openu, kada je Nole poražen sa 3:0, a na Vimbldonu snage su odmerili u polufinalu 2012. godine, i tada je takođe Federer bio bolji. Na Gren slemovima rezultat je 6:5 za Švajcarca.

09:50 - Srpski teniser juri sedmu gren slem tituluĐokoviću je ovo treće ukupno i drugo uzastopno finale Otvorenog prvenstva Engleske, čiji je trofej osvojio 2011. godine. Prvi reket Srbije na "meti" ima sedmu gren slem titulu u karijeri, posle četiri koje je osvojio na Australijen Openu (2008, 2011, 2012. i 2013) i po jednu na US Openu i Vimbldonu, obe 2011.

09:45 - Đoković za drugu titulu i povratak na čelo ATP liste

Foto: Reuters
Foto: Reuters

U slučaju trijumfa nad Federerom, Novak Đoković će osvojiti drugi trofej na Vimbldonu, a ujedno će preskočiti i Rafaela Nadala na čelu ATP liste. Zanimljivo je da je Đoković prvi put zauzeo prvo mesto na ATP listi upravo prilikom osvajanja Vimbldona pre tri godine.

Rezultati Novaka Đokovića u 2014. godiniNajbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je danas u finalu Vimbldona Švajcarca Rodžera Federera sa 3:2 u setovima - 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4 i osvojio sedmu gren slem titulu, ukupno 45. ATP trofej u karijeri.Ovim trijumfom Đoković je ponovo preuzeo vođstvo na ATP listi, nakon nešto više od devet meseci.Ove sezone srpski teniser prethodno je osvojio tri trofeja na masters turnirima u Indijan Velsu, Majamiju i Rimu.Đokovićevi rezultati u 2014. godini:Vimbldon, gren slem:Đoković - Andrej Golubjev (Kazahstan) 6:0, 6:1, 6:4Đoković - Radek Štepanek (Češka) 6:4, 6:3, 6:7 (5:7), 7:6 (7:5)Đoković - Žil Simon (Francuska) 6:4, 6:2, 6:4Đoković - Žo-Vilfred Conga (Francuska) 6:3, 6:4, 7:6 (7:5)Đoković - Marin Čilić (Hrvatska) 6:1, 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:2Đoković - Grigor Dimitrov (Bugarska) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (9:7)finale: Đoković - Rodžer Federer (Švajcarska) 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4.Rolan Garos, gren slem:Đoković - Žoao Souza (Portugalija) 6:1, 6:2, 6:4Đoković - Žeremi Šardi (Francuska) 6:1, 6:4, 6:2Đoković - Marin Čilić (Hrvatska) 6:3, 6:2, 6:7 (2:7), 6:4Đoković - Žo-Vilfred Conga (Francuska) 6:1, 6:4, 6:1Đoković - Miloš Raonić (Kanada) 7:5, 7:6 (7:5), 6:4Đoković - Ernests Gulbis (Letonija) 6:3, 6:3, 3:6, 6:3finale: Đoković - Rafael Nadal (Španija) 6:3, 5:7, 2:6, 4:6Rim, masters:Đoković - Radek Štepanek (Češka) 6:3, 7:5Đoković - Flipip Kolšrajber (Nemačka) 4:6, 6:2, 6:1Đoković - David Ferer (Španija) 7:5, 4:6, 6:3finale: Đoković - Rafael Nadal (Španija) 4:6, 6:3, 6:3Monte Karlo, masters:Đoković - Albert Montanjes (Španija) 6:1, 6:0Đoković - Pablo Karenjo Busta (Španija) 6:0, 6:1Đoković - Giljermo Garsija-Lopez (Španija) 4:6, 6:3, 6:1polufinale: Đoković - Rodžer Federer (Švajcarska) 5:7, 2:6Majami, masters:Đoković - Žeremi Šardi (Francuska) 6:4, 6:3Đoković - Florijan Majer (Nemačka) bez borbe, predaja Majera.Đoković - Tomi Robredo (Španija) 6:3, 7:5Đoković - Endi Marej (V.Britanija) 7:5, 6:3Đoković - Kei Nišikori (Japan) bez borbe, predaja Nišikorija.finale: Đoković - Rafael Nadal (Španija) 6:3, 6:3Indijan Vels, masters:Đoković - Viktor hanesku (Rumunija) 7:6 (7:1), 6:2Đoković - Alehandro Gonzales (Kolumbija) 6:1, 3:6, 6:1Đoković - Marin Čilić (Hrvatska) 1:6, 6:2, 6:3Đoković - Žilijen Beneto (Francuska) 6:1, 6:3Đoković - Džon Izner (SAD) 7:5, 6:7 (2:7), 6:1finale: Đoković - Rodžer Federer (Švajcarska) 3:6, 6:3, 7:6 (7:3)Dubai:Đoković - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:3, 6:3Đoković - Roberto Bautista Agut (Španija) 6:1, 6:3Đoković - Mihail Južnji (Rusija) bez borbe, predaja Južnjog.polufinale: Đoković - Rodžer Federer (Švajcarska) 6:3, 3:6, 2:6Australijan Open, gren slem:Đoković - Lukaš Lacko (Slovačka) 6:3, 7:6 (7:2), 6:1Đoković - Leonardo Majer (Argentina) 6:0, 6:4, 6:4Đoković - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:3, 6:3, 7:5Đoković - Fabio Fonjini (Italija) 6:3, 6:0, 6:2četvrtfinale: Đoković - Stanislas Vavrinka (Švajcarska) 6:2, 4:6, 2:6, 6:3, 7:9

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja