ĐOKOVIĆ: Srećan sam što će avion Er Srbije nositi moje ime!

Novak se javio iz Pariza

ĐOKOVIĆ: Srećan sam što će avion Er Srbije nositi moje ime!

Tenis -
Srpski teniser se nije mnogo dvoumio i potpuno besplatno ustupio je korišćenje njegovog imena i brenda u ovu svrhu, preneo je PR tim trenutno drugog tenisera sveta

BEOGRAD - Najbolji srpski teniser Novak Đoković prihvatio je predlog da jedan od aviona u floti kompanije "Er Srbija" ponese njegovo ime, a tim povodom rekao je da je ponosan na još jedan srpski brend.Nakon što mu je početkom oktobra saopšten ovaj predlog, Novak se nije mnogo dvoumio i potpuno besplatno ustupio je korišćenje njegovog imena i brenda u ovu svrhu, preneo je PR tim trenutno drugog tenisera sveta."Srećan sam ako mogu da pomognem mojoj državi u naporu da, zajedno sa Etihadom, vrati ugled nacionalnoj aviokompaniji i vazduhoplovstvu. Biću ponosan kada budem leteo kompanijom Er Srbija i siguran sam da će kvalitet usluge biti na najvišem nivou. Želja mi je da Er Srbija ima što više letova, zadovoljnih putnika i radnika, nove destinacije i dobro poslovanje. Da svi zajedno budemo ponosni na još jedan brend Srbije!", rekao je Đoković.Najbolji srpski teniser trenutno se priprema za učešće na poslednjem mastersu sezone, od 28. oktobra do 3. novembra u Parizu.

Teniska senzacija Novak Đoković proglašen je prvim poznatim Srbinom čije će ime biti deo serije "Živih legendi Srbije", koja će se pojaviti na novoj floti nacionalnog avioprevoznika, saopštila je Er Srbija.

Prvi avion Er Srbije, koji je zvanično pustio u službu prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, pred okupljenim domaćim i stranim zvaničnicima, nosiće Đokovićevo ime, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su među prisutnima prilikom otkrivanja imena aviona po jednoj od najvećih današnjih zvezda Srbije, čoveka koji se smatra nacionalnom znamenitošću, bili OTAC I STRIC POZNATOG TENISERA, SRĐAN I GORAN ĐOKOVIĆ, koji su Novaku pružali punu podršku tokom njegovog rasta i razvoja, od prvih teniskih koraka do samog vrha svetskog sporta.

"Novak Đoković je dobro poznat i omiljen u Srbiji i savršeno se uklapa u našu novu viziju i posvećenost cilju da postanemo vodeći avioprevoznik u regionu," izjavio je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić.

On je dodao da je Đoković tokom proteklih godina pokazao takmičarski duh i sposobnost prevazilaženja velikih izazova, na čemu bi mu svako pozavideo, "vrednosti koje su već sada legendarne širom sveta".

"To su vrednosti i pozitivne osobine sa kojima možemo da se poistovetimo i koje će biti glavne vrednosti koje odlikuju našeg novog nacionalnog avioprevoznika", istakao je Kondić.

Program "Živih legendi Srbije" biće predstavljan javnosti postepeno, u toku narednih nekoliko meseci, i uključiće imena do 14 Srba, naših savremenika, čija lokalna i međunarodna dostignuća mogu da služe kao inspiracija i koja mogu da se poistovete sa novim brendom Er Srbije, navodi nacionalna aviokompanija.

Erbas A319, koji je danas predstavljen i koji nosi ime Novaka Đokovića, predstavlja prvi korak u dvofaznom razvoju nove flote avioprevoznika, u toku kojeg će u naredna dva meseca biti uvedeno šest novih aviona, kojima će se u 2014. godini priključiti još četiri.

Er Srbija počinje sa radom 26. oktobra 2013. godine kao nacionalni avioprevoznik Republike Srbije.

Opsluživaće više od 30 evro-mediteranskih destinacija direktno sa svog matičnog aerodroma, beogradskog međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, kako u putničkom, tako i u teretnom saobraćaju.

Takođe će ponuditi međunarodne destinacije, na dugim i prekookeanskim letovima, ka Aziji, Australiji, Severnoj i Južnoj Americi, preko svojih partnera sa kojima realizuje zajedničke letove i svog budućeg akcionara sa 49 posto vlasničkog udela, Etihad Ervejza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track