Dulić dao 500.000 evra za bilbord
Foto: Zorana Jevtic

Kako je čistio budžet

Dulić dao 500.000 evra za bilbord

Društvo -
Za reklamiranje akcije „Očistimo Srbiju“ na Srbija openu bivši ministar s firmom Aleksandre Drecun potpisao ugovor vredan oko pola miliona evra

BEOGRAD - I Bila Gejtsa bi doveo do prosjačkog štapa.Ministarstvo prostornog planiranja i zaštite životne sredine, za vreme Olivera Dulića, potpisalo je s firmom „Njuz vol“ dva ugovora vredna oko pola miliona evra o reklamiranju akcije „Očistimo Srbiju“ na teniskom turniru Srbija open 2009. i 2010. godine, saznaje Kurir. Ugovor o reklamiranju 2010. potpisan je čak 17 dana po završetku turnira!

Naime, ministarstvo i firma „Njuz vol“, u vlasništvu Nebojše Mišića (kralja marcipana, kako ga zovu u medijima), gde je u to vreme funkciju direktora obavljala njegova supruga i nekadašnji generalni sekretar u Predsedništvu Aleksandra Drecun, potpisali su ugovor 27. maja 2010. godine, a pomenuti turnir trajao je od 1. do 9. maja.

Akcija „Očistimo Srbiju“ reklamirana je dve godine zaredom na Srbija openu na jednom panou dimenzija 8 x 2 metra i to zadovoljstvo je koštalo građane Srbije neverovatnih 50.000.000 dinara ili, po tadašnjem kursu, oko 500.000 evra! Dakle, građani su 2009. izradu, montažu i reklamiranje jednog Dulićevog panoa platili 250.000 evra, dok su istu rabotu 2010. platili dodatnih 250.000 evra. Pritom, posao je sklopljen bez javnog tendera.

I pored upornog insistiranja, niko od aktera ove afere nije hteo da odgovori na pitanja Kurira. Aleksandra Drecun rekla je da je već sve na tu temu ispričano i da nema šta da izjavi.

- Izvinite, žurim - kazala je pre nego što je prekinula vezu, dok je njen suprug Mišić poručio preko sekretarice da nema komentar.Ni Oliver Dulić nije bio rečitiji.- Nemam komentar ni na jedno pitanje koje dolazi iz vaših cenjenih novina - naveo je bivši ministar.Goran Đoković, direktor Srbija opena kratko je poručio da nema komentar na naša saznanja.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

S kim je Dulić poslovao

Firma „Njuz vol“ osnovana je 2007. godine, u 2009. imali su samo jednog zaposlenog, a 2010. dvoje. Firma je, prema podacima sa APR, na adresi Njegoševa 77, istoj na kojoj je i druga Mišićeva firma „Areks marcipan“.

DulićNemam komentar ni na jedno pitanje koje dolazi iz vaših cenjenih novina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track