Dulić jurio lažne satove po celom Beogradu

Afera „satovi“

Dulić jurio lažne satove po celom Beogradu

Društvo -
Bivši ministar odustao od sopstvenog predloga da svojih šest „čuka“, čija je vrednost procenjena na oko 100.000 evra, u ponedeljak proda redakciji Kurira za 20 puta manje novca

BEOGRAD - Izvlači se.Oliver Dulić, bivši ministar životne sredine i prostornog planiranja, naprasno je odustao od sopstvenog predloga da svoje satove, čija je vrednost procenjena do oko 100.000 evra, proda juče redakciji Kurira za 20 puta manje novca (5.000 evra).- Danas (ponedeljak) ne mogu. U bolnici sam, radim. U gužvi sam, frci. Možemo da se vidimo tokom sutrašnjeg dana (utorak). Biću u Skupštini. Doneću sve satove koje imam. A šta će da bude ako se ispostavi da nijedan od mojih satova nije skuplji od 110 evra? Da li ćete se izviniti? Meni čak i ne treba vaših 5.000 evra, odgovara mi da se ovo što pre završi - rekao nam je Dulić.Pošto već imamo iskustava da bivši ministar ume često da se premišlja (čitaj laže, o čemu smo takođe pisali), ne bi nas iznenadilo da Dulić ovim odugovlačenjem zapravo samo kupuje vreme kako bi na crnom tržištu, buvljaku ili u kineskom tržnom centru kupio lažnjake. Dulić, kako je Kurir pisao, poseduje šest različitih satova. Na osnovu fotografija, poznavaoci su naveli da su to „roleks“, „tag hojer karera“, zlatni „šopar mile milja“ s narukvicom od kaučuka i sat sa mehanizmom turbilion. Dulić nije bio rad da objasni kojom je to ekonomskom veštinom uspeo da sa ministarskom platom od oko 100.000 dinara obezbedi skupoceni ručni nakit, nego je predložio da nam sve satove sa objavljenih fotografija u ponedeljak proda za 20 puta nižu vrednost od procenjenih 100.000 evra. Izazov je odmah prihvaćen. Prema dogovoru, Dulića smo juče pozvali da otkupimo satove, ali se bivši ministar predomislio.

Akcija: Pomozimo DulićuRedakcija Kurira odlučila je da pokrene akciju „Pomozimo Duliću“ u želji da prekinemo njegovu tešku „muku“ - traganje za falsifikatima svojih skupocenih satova. Pozivamo sve građane koji imaju lažnjake poput Dulićevih („roleks“, „tag hojer karera“, zlatni „šopar mile milja“ s narukvicom od kaučuka i sat sa mehanizmom turbilion) na humanost uz molbu da ih donesu u redakciju Kurira i tako skrate Dulićevu agoniju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track