Dulić napustio Skupštinu, čeka da ga pozove tužilac
Foto: Tanjug

Ukidanje imuniteta

Dulić napustio Skupštinu, čeka da ga pozove tužilac

Politika -
Nakon što je dao izjavu medijima, Dulić je napustio Skupštinu Srbije
1 / 8 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Bivši ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić, inače poslanik DS, izjavio je danas da neće prisustvovati sednici parlamenta na kojoj se kao o jedinoj tački raspravlja o ukidanju njegovog imuniteta i pozvao Tužilaštvo da mu javi mesto i vreme kako bi odmah nakon što mu bude ukinut imunitet dao iskaz.

Nakon što je dao izjavu medijima, Dulić se izljubio sa poslanicima DS, posebno sa Slobodanom Homenom i Snežanom Malović. Oni su ga bodrili rečima :Izdrži, a on im je odgovrio : Pobediću. POtom je napustio zgradu Skupštinu Srbije.

Podsetimo, na konferenciji za novinare na kojoj su prisustvovali gotovo svi poslanici DS-a, Dulić je kazao da se on javno odrekao imuniteta i da parlament nije ni trebalo da bude sazivan, navodeći da je u pitanju nastavak "cirkusa i trošenje državnih resursa".On je ponovio da nije kriv, kao niti iko od njegovih saradnika, da je sve bilo u skladu sa zakonom i da će to i da dokažu. Dulić je naveo da je hajka koja se u medijima vodila protiv njega naložena od režima i da predstavlja "ogromnu sramotu za naše društvo i demokratiju"."Kada mi se imunitet skine, spreman sam da se odazovem svakome. Pozivam tužioce da mi jave vreme i mesto gde da se javim. Ja ću da se odazovem i tamo ću hrabro i dostojanstveno da iznesem svoju odbranu", rekao je Dulić.On tvrdi da ne postoji nijedan razlog da ga zadržavaju kao što nisu zadržali ni druge koji su ispitani u tom slučaju i naveo da će njegovo eventualno zadržavanje u pritvoru biti dokaz da se "maltretiranje jednog čoveka nastavlja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja