Đurić: Nećemo doneti nijednu odluku bez Srba sa KiM

Savetnik predsednika Srbije

Đurić: Nećemo doneti nijednu odluku bez Srba sa KiM

Politika -
Đurić je posle sastanka državnog vrha sa predstavnicima Srba sa KiM rekao da je to prvi u nizu sastanaka kao i da će državni vrh razgovarati i sa predstavnicima Srba južno od Ibra

BEOGRAD - Srbija neće doneti nijednu odluku vezanu za lokalne izbore na Kosovu i Metohiji ili budućost srpskog naroda na Kosovu bez dogovora i učešća Srba sa KiM i svih građana Srbije, izjavio je večeras savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

Đurić je posle sastanka državnog vrha sa predstavnicima Srba sa KiM rekao da je to prvi u nizu sastanaka kao i da će državni vrh razgovarati i sa predstavnicima Srba južno od Ibra i da će "učiniti sve da ne obraduje drugu stranu podelama".

Predsednik opštine Zvečan Dragiša MIlović na pitanje novinara da li su Srbi sa Kosova na sastanku pozvani da izađu na izbore i da li će razmisliti o tome, krako je odgovorio: "Da."

Milović je dodao da se traži rešenje koje će biti u interesu i države Srbije, njenih građana, ali i Srba na KiM.

"Tragamo za zajedničkim i jedinstvenim rešenjem. Najpogubnije bi bilo da dođe do podela", rekao je Milović i dodao da Srbi sa Kosova izneli svoj stav ali da pre toga ima još puno stvari koje treba definisati pre izbora zakazanih za 3. novembar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track