Dvoje mrtvih Srba, a niko kriv?
Foto: Kurir Štampano

Dvoje mrtvih Srba, a niko kriv?

Komentar dana -

U martu će se navršiti godinu dana od pada helikoptera u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi. Međutim, do danas nema jasnog epiloga i odgovornosti za tu nesreću.

Baš zato se bojim da isto može biti i sa odgovornošću za smrt dvoje Srba - Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su najpre oteti, a nekoliko meseci potom i ubijeni u bombaškom napadu na kamp terorističke Islamske države u Libiji. Sve, naime, sluti da na kraju niko neće biti kriv za tu tragediju.

Umesto detaljne istrage, najpre smo dobili besmislenu polemiku Ivice Dačića i Borisa Tadića. Dok se ti nekadašnji saborci međusobno optužuju koristeći tragediju, ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica ćuti, iako bi na mnoga pitanja morao da odgovori, SAD tvrde da nisu znale da su u kampu IS i Srbi, a premijer Aleksandar Vučić govori da je u sve umešana i trgovina oružjem.

Povrh svega, utvrđeno je da su srpske diplomate onog dana kad su otete putovale bez potrebne dozvole. E sad, ako bi se sve navedeno ukrstilo, verovatno bi se došlo do zanimljivih zaključaka. Ali nije trenutak za spekulacije, već za ozbiljnu istragu.

Takvu istragu država je dužna da sprovede. Najpre zbog Slađane i Jovice. Bar toliko im se duguje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track