(VIDEO) EKSPLOZIJA GASA U BEČU: Mladić (19) poginuo, 13 povređeno!
Foto: Tanjug

Povređeno najmanje petoro

(VIDEO) EKSPLOZIJA GASA U BEČU: Mladić (19) poginuo, 13 povređeno!

Planeta -
Eksplozija se dogodila nešto posle deset časova u trospratnoj zgradi u kojoj se nalazi i apoteka i jedna prodavnica, a policija je saopštila da su se urušili krov i drugi i treći sprat
1 / 9 Foto: Tanjug

BEČ - Od snažne eksplozije izvazvane najverovatnije gasom u jednoj zgradi u Beču urušio se krov i poslednja dva sprata. Devetnaestogodišnji mladić je poginuo, a najmanje 13 ljudi je povređeno, dok policija traga za nestalom ženom (43), javlja Kurirov dopusnik iz Beča.

Nesrećni mladić je izvučen iz ruševina oko 15 sati, prevezen je u bolnicu, ali je nažalost podlegao povredama.

Eksplozija se dogodila nešto posle deset časova u trospratnoj zgradi u kojoj se nalazi i apoteka i jedna prodavnica, a policija je saopštila da su se urušili krov i drugi i treći sprat. Tom prilikom povređeno je najmanje petoro ljudi. Neki su sami uspeli da izađu iz zgrade, dok su druge evakuisale spasilačke ekipe koje i dalje tragaju za ljudima za koje se pretpostavlja da se još nalaze u zgradi.

Od eksplozije su razbijeni prozori na toj, ali i okolnim zgradama i nad ovim delom grada nadvio se gust dim.

Bečlijka za Kurir: Videla sam krvave ljude na prozoruAlisa Atalian iz Beča rekla je za Kurir kako se u trenutku eksplozije sa ocem vozila u kolima duž ulice Marijahilferstrase tražeći parking, a onda je iznenada odjeknuo prasak tik ispred njih. "Nismo znali šta se događa jer nas je obavio gust dim, a kada smo hteli da izađemo zasula nas je prašina. Uhvatila me je panika, jer nismo mogli da napustimo auto zbog pokidane tramvajske mreže i straha da nas ne udari struja. Videla sam na prozoru urušene zgrade čoveka oblivenog krvlju koji je dozivao u pomoć i vikao da ne može da diše. Međutim, policija koja je stigla za dva minuta nikome dozvoljavala da uđe kod njega", rekla je Alisa, inače Amerikanka poreklom iz Rumunije.

Bečlijka sa dopisnikom Kurira srećna što je preživela
Bečlijka sa dopisnikom Kurira srećna što je preživela

(V. K)

http://www.youtube.com/watch?v=wb5qiG9xItQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track