Emir Bekrić: Ove godine želim da upoznam Di Kaprija i Vujičića
Foto: Reuters

Intervju, najbolji srpski sportista

Emir Bekrić: Ove godine želim da upoznam Di Kaprija i Vujičića

Ostali sportovi -
Svaki put zacrtam cilj koji nikome ne govorim i uvek ga ispunim. Isto je i sada!

Emire, majstore!Izabran je za najboljeg atletičara i sportistu Srbije u 2013. godini, zaprepastio je planetu bronzom u trci na 400 metara na Svetskom prvenstvu u Moskvi, ali je i pored toga ostao - Emir Bekrić, student druge godine Alfa univerziteta, smer sportski menadžment, i sportista. Isti kakav je bio i pre fantastičnih ostvarenja, svoj i čvrsto na zemlji. Zamolili smo našeg asa da nam u jednoj rečenici opiše 2013. godinu.- Izazovna, bajkovita i senzacionalna!Zbog čega izazovna?- Zato što je veliki izazov biti favorit na Evropskom prvenstvu i opravdati tu ulogu.A bajkovita?- Zbog moskovske bajke.Ostaje nam još pojam senzacionalna.- Takva je bila zbog istorijskog uspeha srpskih atletičara.Postoji li nešto što biste promenili u 2013. godini?- Skinuo bih dva kilograma (smeh) pred Svetsko prvenstvo u Moskvi jer mislim da bi to donelo bolji rezultat.S kim ste dočekali Novu godinu?- Sa sestrom, koja je došla iz SAD i koju nisam video godinu dana. Sa devojkom i sa najbližim društvom u Beogradu.Šta vas čeka u sportskoj 2014. godini?- Balkanske igre, Evropsko prvenstvo, Kup Evrope za reprezentacije i Evropsko klupsko prvenstvo. Svako takmičenje je novi izazov i svaka medalja je veliki uspeh.A šta vi očekujete od nje?- Svake godine zacrtam cilj koji nikome ne govorim i uvek ga ispunim. Isto je i sada!Koga biste voleli da upoznate u 2014. godini?- Moram malo da razmislim... Uh, voleo bih da upoznam Leonarda Di Kaprija i obavezno Nika Vujičića.

Želja za čitaoce KuriraVOLITE SE, LJUDIEmir Bekrić imao je i novogodišnju želju za sve čitaoce Kurira i uopšte narod u Srbiji.- Ono što mogu da poželim je da volite i da budete voljeni. Da ste nasmejani, srećni i ispunjeni. Da budete uvek s najbližima i, naravno, da vas služi zdravlje. I da pratite malo više atletiku, molio bih! - poručio je simpatični Bekrić.

BudućnostPROMENA RITMA ZA BOLJE REZULTATENajbolji srpski sportista ima jasne planove po pitanju taktike u njegovoj disciplini - trci na 400 metara s preponama.- Samo da promenim ritam i ustalim se u novom, koji će s godinama doneti još bolje rezultate.Mislite na broj koraka između prepona?- Da, baš to - zaključio je srpski as.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track