ESTRADA NA UDARU POREZNIKA: Seka Aleksić pod istragom zbog mečke od 100.000 evra
Foto: Facebook

Kontrola zarade pevača

ESTRADA NA UDARU POREZNIKA: Seka Aleksić pod istragom zbog mečke od 100.000 evra

Stars -
Trenutno proveramo poreklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pevačici kupio automobil vredan 100.000 evra. Provaramo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez, rekla je Ljiljana Kovačević, direktorka Poreske uprave

Direktorka Poreske uprave Ljiljana Kovačević rekla je da je počela provera zarada i poslovanja estradnih zvezda u Srbiji. Prva na udaru poreznika je pevačica Svetlana Seka Aleksić."Trenutno proveramo poreklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pevačici kupio automobil vredan 100.000 evra. Provaramo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ljudi iz estrade kojima se Poreska uprava bavi, ali estrada za nas nije posebna kategorija poreskih obveznika", rekla je direktorka Poreske uprave.

Seka Alekić nije želela da kaže odakle njenom suprugu 100.000 evra za kupovinu auta koji je dobila za rođendan.

"Ne želim to da komentarišem. Što se poreza tiče godinama ga plaćam u Austriji, jer sam prijavljena u Beču. Svaki moj nastup uredno je prijavljen i porez plaćam godišnje. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umetnik i poreski obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem", rekla je Seka Aleksić.

A od muža... Seka i Veljko (foto: Damir Dervišagić)
A od muža... Seka i Veljko (foto: Damir Dervišagić)

Međutim, pevačica Dragica Radosavljević Cakana kaže da narodnjaci i te kako treba da se plaše poreznika jer novac od koncerata i govoto uvek dobijaju u gotovini.

"Pevači imaju i razloga da se i boje poreznika jer nam se sve uglavnom isplaćujuna ruke. Prepostavljam da će sve biti regulisano uskoro. Za mene je to u redu jer treba da se zna ko, šta i koliko zarađuje da nikoga ne boli glava", rekla je Cakana.

Za legednu Miroslava Ilića plaćanje poreza nije tema o kojoj želi da govori javno. "Moja poreska uprava je Palilula, tamo plaćam porez i za sve informacije možete pitajte njih", rekao je Ilić.

"I treba da se plaća jer ga i ja godinama unazad plaćam svaki put kada nastupam. U SFRJ, mi stariji pevači nismo sebi mogli da dozvolimo da nas neko zbog toga proziva. Zato su moj kolega Aca Matić i pokojni glumac Burduš proveli godinu u zatvoru jer nisu plaćali porez", rekao je Era Ojdanić.

"Za šta da se oporezuju pevači kada skoro niko nema posla, a i kada se ugovara tezga, to zavisi od toga koliko ulaznica prodaju. Ja imam austrijsko boravište i plaćam porez redovno, to mi nije problem", rekla je Goca Božinovska.

"Ana je već godinama prijavljena i radi u našoj firmi „Mjuzik edišn“, gde uredno za svaki nastup plaćamo porez shodno ugovoru koji naša firma i vlasnik mesta gde nastupa sklope.Za koncerte u Srbiji se posebno plaća porez", rekao je menadžer Ane Nikolić.

(Blic/Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track