EVAKUACIJA: 7 putnika u 4 vozila zaglavljeno u snegu

Veliko Gradište

EVAKUACIJA: 7 putnika u 4 vozila zaglavljeno u snegu

Srbija -
Vozila su ostala zaglavljena nešto pre sedam časova

BEOGRAD - Na regionalnom putu na teritoriji opštine Veliko Gradište jutros časova ostala su zaglavljena u snegu četiri vozila sa ukupno sedam putnika, zbog čega je došlo do zastoja u saobraćaju, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Vozila su ostala zaglavljena nešto pre sedam časova.

Na lice mesta upućena je ekipa iz vatrogasno-spasilačke jedinice Požarevac i Veliko Gradište u cilju evakuacije tih ljudi i čišćenja puta, rekao je Marić. On je dodao da u najskorije vreme očekuje normalizaciju stanja na tom delu puta.

Marić je rekao da drugih većih problema u Srbiji nije bilo, da su svi regionalni i magistralni putevi prohodni i upozorio da se očekuje u toku noći ledena kiša na teritoriji Srbije.

On je dodao da je Republički štab za vanredne situacije uputio naredbe svim opštinskim okružnim i pokrajinskom štabu da se preduzmu sve neophodne mere kako ne bi došlo do zastoja u saobraćaju i kako bi život u opštinama i gradovima u Srbiji normalno funkcionisao u tim uslovima.

Marić je podsetio da je juče u Vladi Srbije održan sastanak kome su, osim njega, prisustvovali i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak u cilju otklanjanja nekih problema u komunikaciji koji su postojali i koji su naročito bili izraženi u proteklom vikendu.

"Uspeli smo da napravimo jedan vrlo operativan dogovor u smislu prosleđivanja informacija i brzog reagovanja, a u krajnjoj liniji to je važno, jer se zaista sada više niko ne može skrivati od odgovornosti, niti je prebacivati na drugog", rekao je Marić.

Marić je dodao da očekuje da "nakon ovog sastanka, ipak, stvari u Srbiji, kada je reč o funkcionisanju saobraćaja na putevima u uslovima snežnih padavina, mnogo bolje funkcionišu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track