FIDO SUDIJI: Nisam hteo ubiti Sašu on mi je kao brat!

Suočavanje nekadašnjih prijatelja u Sudnici

FIDO SUDIJI: Nisam hteo ubiti Sašu on mi je kao brat!

Crna Hronika -
Tvoje pravo je da govoriš to što hoćeš, da si došao to jutro kod mene u bolnicu i rekao mi ‘Napravio sam džumbus, radite sa mnom šta hoćete’, ne bi bilo problema - obratio se Danilović Filipoviću sa kojim se suočio stajajući na svega metar od njega

BEOGRAD- Branko Filipović Fido (42), negirao je na današnjem suđenju u Višem beogradskom sudu da je 18. maja u svom restoranu “Kafanica” na Košutnjaku hteo da ubije bivšeg košarkaša Predraga Sašu Danilovića (43).

On je izjavio da je te večeri sedeo sa Sašom i da je suviše popio, a da ga je nožem izbo prilikom guranja.

- Nisam hteo da ubijem Sašu on mi je kao brat. To veče pogodila me je pesma, pa sam lupio šakom o sto, nakon čega su se razlete čaše i flaše, a jedna od njih je pogodila Sašu u glavu. Iako mu je curela krv niz lice on nije hteo da zovemo Hitnu pomoć, rekavši mi da mu to samo ja mogu učiniti i da mi prašta. Te večeri pili smo viski, dosta se pilo, a kada sam ja hteo da krenem dalje u provod, on mi nije dao. Rekao mi je: ‘Gde ćeš bre, budaletino?’. Udario me, a ja sam pao, nije tačno da sam tražio nož iz kuhinje da izbodem Sašu već sam uzeo nož sa svog stola kako bih mu izbušio gume i tako ga sprečio da ode iz restorana - izjavio je Filipović u svojoj odbrani ističući da mu je izuzetno krivo zbog svega što se desilo i da se izvinjava Daniloviću i njegovoj porodici.

Nakon njega svedočio je Danilović koji je rekao da ne zna šta je povod tome da ga Filipović izbode nožem.

- Iz čista mira rekao je ‘Sve ću da bas pobijem’ i otišao po nož. Krenuo je sa nožem prema meni i ubo me u predelu bubrega, da ga nisam sprečio, pitanje je gde bi nož završio – opisao je Danilović.

Sudija je danas suočila okrivljenog Filipovića i Danilovića.

Filipović se izvinio Daniloviću zbog događaja.

- Izvini na svemu, da se tebi nešto desilo ja ne bih mogao sa tim da živim - rekao je Filipović koji je bio vidno potresen prilikom suočenja sa bivšim košarkašem.

Danilović je rekao da nije tačno to što je Filipović rekao u svojoj odbrani.

- Tvoje pravo je da govoriš to što hoćeš, da si došao to jutro kod mene u bolnicu i rekao mi ‘Napravio sam džumbus, radite sa mnom šta hoćete’, ne bi bilo problema - obratio se Danilović Filipoviću sa kojim se suočio stajajući na svega metar od njega.

Nakon ovoga Danilović je od sudije zatražio da dva minuta popriča sa Filipovićem što mu je i odobreno.

Košarkaški as je potom nešto šapnuo Filpoviću, koji je sedeo na optuženičkoj klupi, i napustio sudnicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track