Frka oko diplome Tome Nikolića

Završio pre roka?

Frka oko diplome Tome Nikolića

Politika -
SNS pokazao diplomu fakulteta u Novom Sadu iz 2007, a on 2006. potvrdio Kuriru da je na trećoj godini u Kragujevcu

BEOGRAD - Student decenije!Srpska napredna stranka, posle prozivki pojedinih partija, juče je pokazala javnosti fakultetsku diplomu i master rad svog lidera Tomislava Nikolića. Na diplomi Fakulteta za menadžment u Novom Sadu piše da je ona izdata 19. januara 2007. godine. Međutim, lider SNS je Kuriru u junu 2006. godine potvrdio da je na trećoj godini fakulteta, ali Pravnog u Kragujevcu (?!). On je tada za naš list poručio:

- Pozvaću vas na odbranu diplomskog rada. Ove godine verovatno.

Čak i da se Nikolić u međuvremenu prebacio na Fakultet za menadžment u Novom Sadu, zagrejao stolicu i rekordno diplomirao, nejasno je zašto lideru SNS na predsedničkim i parlamentarnim izborima 2008. godine nije uz ime pisalo diplomirani menadžer ili pravnik, već samo građevinski tehničar.

Naprednjaci poručuju da će tužiti potpredsednicu LSV Aleksandru Jerkov, koja je to pitanje pokrenula, i medije koji su to preneli.

- SNS će zahtevati, putem civilne tužbe koju ćemo podneti, naknadu štete od Aleksandre Jerkov i medija koji su prenosili ove neistine zbog uvrede časti i ugleda Nikolića - najavila je članica Predsedništva SNS Zorana Milanović i dodala da će tražiti naknadu od dva miliona dinara.

Nikolićevim obrazovanjem bavili su se navodno i stranci, makar prema tvrdnjama lidera SRS Vojislava Šešelja. On je u Hagu 15. marta ove godine, u završnoj reči, rekao da se „u depešama koje je objavio Vikiliks može videti da su obaveštajci iz Nemačke, Amerike i Velike Britanije nazivali Nikolića aveti prošlosti i čovekom koji je kupio diplomu“.

FAM: Toma je diplomirao kod nas

Zoran Savić, v.d. dekana Fakulteta za menadžment, potvrdio je da je Nikolić diplomirao na tom fakultetu 2006. godine.

- Nikolić je za Fakultet za menadžment bio student kao i svaku drugi od oko hiljadu studenata koji su dosad diplomirali - kazao je Savić i dodao da je on upisan i u monografiji fakulteta kao student generacije diplomiranih studenata 2006/07. godine.

On je rekao da su podaci o studentima dostupni, ali se nikako ne mogu dobiti preko telefona ili na osnovu javne prozivke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja