Gejevi za dolazak na Prajd daju 200 evra  Organizatori: To je velika glupost!
Foto: Zorana Jeftić

Poslednje pripreme za Paradu ponosa, čeka se odobrenje policije

Gejevi za dolazak na Prajd daju 200 evra Organizatori: To je velika glupost!

Društvo -
Za jednočasovnu šetnju LGBT nudi i pola prosečne plate, tvrdi izvor Kurira; Goran Miletić iz odbora Prajda kaže da će onaj ko hoće da dođe to uraditi svojevoljno

BEOGRAD - Za sat vremena šetnje prosečna srpska plata!Da bi ovogodišnja Parada ponosa bila što masovnija, a samim tim i uspešnija, organizatori su se potrudili da okupe što više ljudi, za koje su spremili nepristojnu ponudu - 200 evra! Ovo je za Kurir rekla osoba bliska LGBT zajednici, kojoj je ponuđena pomenuta svota u zamenu za jednočasovnu šetnju s homoseksualcima.SuprotstavljeniGoran Miletić iz Organizacionog odbora „Beograd prajda 2013“ negirao je ove tvrdnje i nazvao ih apsolutnom glupošću.- Jao, bože gospode, kakve gluposti. Ko dođe da šeta, taj će doći svojom voljom - rekao je on.Mladen Obradović, vođa Obraza, kaže da njega ne čudi taj podatak, nego da samo potvrđuje da niko normalan ne učestvuje u njihovim aktivnostima.- Nisu oni tu zbog ideje i ugroženih prava, već isključivo zbog novca. Ne verujem da će na paradi srama uprkos toj novčanoj ponudi biti više ljudi jer nikom normalnom neće pasti na pamet da se proda za 200 evra - saopštio je vođa Obraza.Njegov „kolega“ Branimir Nešić iz pokreta Dveri kaže da je plaćanje za LGBT zagovornike razumljiva stvar jer oni sami uzimaju ogroman novac sa Zapada.- Biće siromašnih koji će uzeti taj novac i pristati na dodatnu sramotu kako bi zaradili za opstanak svoje porodice - objasnio je on i naglasio da mu je to razumljivo, ali da ne podržava takvu odluku.Sve spremno za ParaduNa konferenciji u Medija centru, koju je juče obezbeđivala policija, Goran Miletić je istakao da je sve spremno za Paradu, čije održavanje zavisi od procene rizika, koju danas donosi Ministarstvo unutrašnjih poslova.- Završili smo svoj deo posla i s policijom smo se dogovorili o svim detaljima, ali o bezbednosnoj proceni i dalje ništa ne znamo. Verujem da će sve biti kako treba. Tačno je da nam preteće poruke svakodnevno stižu, ali MUP radi svoj posao, tako da nema razloga za brigu - rekao je on.

Obradović: Nisu oni tu zbog ideje i ugroženih prava, već zbog novca
Obradović: Nisu oni tu zbog ideje i ugroženih prava, već zbog novca

Početak u 10 u ManježuPrema rečima organizatora, planirano je da Parada ponosa počne sutra u 10 sati u beogradskom parku Manjež, odakle će se nakon zvaničnog programa krenuti u šetnju Nemanjinom, Ulicom Kneza Miloša i Masarikovom, a ceo događaj biće završen ponovnim dolaskom u Manjež. Ulaz u park biće moguć isključivo između devet i 10 sati preko dva punkta na kojima će se vršiti provera - Trg Slavija u pravcu ka Nemanjinoj ulici i kod „Londona“, na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, gde će ulaziti i akreditovani mediji.

Samo za dnevnice 13,8 hiljada evraPrajd bi, prema informacijama iz Sindikata srpske policije, trebalo da obezbeđuje oko 6.000 policajaca.- Pored toga će se u subotu pokrenuti brojna vozila, autobusi, automobili, marice... tako da u ukupnu sumu izdvojenu za obezbeđivanje Parade ponosa pored tih 13,8 miliona dinara treba dodati i novac za gorivo, a bilo bi lepo i za opremu - navodi naš izvor.

Osnovni troškoviDnevnica po policajcu 2.300 dinara Angažovano ukupno 6.000 policajacaZa policijske dnevnice 13.800.000 dinaraObezbeđivanje Prajda 2010. 60 miliona dinara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track