NOSI NATPIS GLADAN SAM: Vojni invalid iz Odžaka krenuo peške do Selakovića
Foto: RTV

Bez posla od 1995.

NOSI NATPIS GLADAN SAM: Vojni invalid iz Odžaka krenuo peške do Selakovića

Društvo -
Želim da mu postavim pitanje: Kako je moguće da neko očekuje da plaćam dažbine, a niko u porodici ne radi? Kako da preživim uopšte, kaže Milovan Zec

NOVI SAD - Meštanin Odžaka Milovan Zec krenuo je iz Odžaka pešice u Beograd s transparentom "Gladan sam", da bi od ministra pravde Nikole Selakovića zatražio odgovor na pitanje kako da preživi bez mesečnih primanja.

On je na putu za Beograd sinoć prošao kroz Novi Sad, a oko 10 sati ujutru je bio kod Stare Pazove. Kaže da je poneo mobilni telefon, lekove i flašu vode, a jede šljive koje nađe usput.

Zec i njegova supruga su nezaposleni i imaju dvoje odrasle dece. Kaže da je više puta od lokalne samouprave u Odžacima tražio socijalnu pomoć, ali je nije dobio. Dvaput je štrajkovao glađu pred zgradom Opštine, ali niko nije hteo da ga primi.

"Godinama živim bez struje jer nisam imao da platim račune. Nezaposlen sam, bolestan, ratni vojni invalid, a žena mi je nepokretna. Ona ima samo godinu i po radnog staža. Pokušavao sam da dobijem socijalnu pomoć, ali bezuspešno. Gladan sam", rekao je Zec.

Tvrdi da ne vidi drugi način da skrene pažnju na svoje probleme, osim da peške ode u Beograd, uz nadu da će ga primiti ministar Selaković.

"Želim da mu postavim pitanje: Kako je moguće da neko očekuje da plaćam dažbine, a niko u porodici ne radi? Kako da preživim uopšte? Da li on ima neku formulu, ako je ministar pravde, i ako pravde u ovoj državi uopšte ima", kazao je Zec koji je bez posla od 1995. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track