Glasao i Oliver Ivanović: Pobeda je moja!
Foto: Zoran šaponjić

Lokalni izbori na Kosmetu

Glasao i Oliver Ivanović: Pobeda je moja!

Politika -
Očekujem pobedu od 56 prema 44 odsto, rekao je kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice

KOSOVSKA MITROVICA – Kandidat za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Oliver Ivanović glasao je u 10 sati na biračkom mestu u Osnovnoj školi ’’Sveti Sava’’.

Posle glasanja Ivanović je izjavio da očekuje sigurnu pobedu.

- I jedno i drugo rešenje će biti srpsko rešenje i zalagaće se za Zajednicu srpskih opština. Srbija će u nama imati partnera, i mislim da je Srbiji bolje da ovde ima jakog gradonačelnika. Naš koncept je da sa Republikom Srbijom izgrađujemo što bolje odnose, jer, ovo do sada nije baš ličilo na tako nešto. Dešavalo se da lokalna samouprava ima drugačije stavove i to o pitanjima za koja se zapravo ne pita – rekao je Ivanović, dodajući da se nada da će već dva sata nakon zatvaranja birališita moći da proglasi pobedu.

Na pitanje da li očekuje da bi do kraja dana moglo da dodje do nekih neregularnosti Ivanović je izrazio zabrinutost zbog, kako je rekao ’’ mnogo Čačana, Kraljevčana, Raščana, koji su danas u Mitrovici, iz nekog svog razloga’’.- Ti ljudi mogu da naprave nekakvu gužvu i da odu. To nisu Mitrovčani, nisu ljudu koji bi trebalo da glasaju. Ali, mogu da ometaju glasanje. Država je ovo morala da spreči. Mi u Mitrovici nećemo dozvoliti da nam neko drugi rešava problem. Možda će to u zadnjim satima glasanja izazvati tenzije, i na to smo upozorili i Euleks i Kfor i KPS. Ako dođe do tenzija, moguće je da će CIK promeniti mišlljenje, mada je i dalje mislim da je bolje da se glasovi broje ovde. U tom slučaju imaćemo rezultat već u devet sati– rekao je Ivanović, dodajući da očekuje pobedu od 56 prema 44 posto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track