GODIŠNJICA UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA: Luka čitulju bratu dao iz španskog zatvora
Foto: Epk

Parastos u subotu

GODIŠNJICA UBISTVA NIKOLE BOJOVIĆA: Luka čitulju bratu dao iz španskog zatvora

Crna Hronika -
Na dan godišnjeg pomena u beogradskim dnevnim listovima jutros su se pojavile brojne čitulje koje su dali, pre svih, njegov stariji brat Luka, zatim kum Vlada s porodicom, Filip, Siniša Petrić, ali i prijatelji iz beogradskog zoo-vrta
1 / 4 Foto: Epk

BEOGRAD - Pre tačno godinu dana, 29. aprila u ranim jutarnjim časovima na Zelenom vencu, sa 4 hica ubijen je Nikola Bojović, brat vođe novog zemunskog klana Luke Bojovića.

Na dan godišnjeg pomena u beogradskim dnevnim listovima jutros su se pojavile brojne čitulje koje su dali, pre svih, njegov stariji brat Luka, zatim kum Vlada s porodicom, Filip, Siniša Petrić, ali i prijatelji iz beogradskog zoo-vrta.

"Džoni, u životu nas kuju i oblikuju oni koje volimo, oni koji ostavljaju trajan trag na našim srcima i zbog kojih više nikad nećemo biti isti, a ti si mene učinio boljim. Zauvek ćeš biti moj anđeo, moj ratnik svetlosti, najbolji među najboljima! Voli te tvoj Luka", napisao je njegov stariji brat koji se nalazi u zatvoru u Španiji.

Nikola Bojović je sahranjen na Novom groblju gde će porodica u subotu 3. maja i dati godišnji parastos.

Podsetimo, Nikola Bojović ubijen je oko sedam sati ujutru pred brojnim prolaznicima u samom centru Beograda, u Ulici carice Milice, iznad Zelenog venca. Ubica je tada ispalio čak 20 hitaca ka Nikoli, koji je izdahnuo dvadesetak minuta kasnije u Urgentnom centru od posledica ranjavanja sa 4 metka koja su ga pogodila.

Mesto ubistva (Foto: Zorana Jevtić)
Mesto ubistva (Foto: Zorana Jevtić)

Nikola Bojović je kobnog jutra svratio u pekaru kako bi kupio kifle koje je za doručak svakog jutra nosio bolesnom ocu Vuku. Kad je izašao iz pekare i krenuo ka očevoj kući, napadač mu je prišao i s leđa pucao u potiljak. Nikola je pao, a ubica je u njega ispalio više hitaca koji su ga pogodili u stomak, grudi i glavu.

Za ubistvo Bojovića osumnjičeni su Slobodan Šaranović, Ratko Koljenšić i Saša Cvetanović.

Foto: Portal Kurira
Foto: Portal Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track