Goran Savić poginuo na ispitu za probnog pilota

Tragedija

Goran Savić poginuo na ispitu za probnog pilota

Crna Hronika -
Savić je važio za veoma perspektivnog pilota, koji je u Centr za letna ispitivanja TOC-a počeo da radi od 13. jula 2011. godine

BEOGRAD – Nastradali pilot major Goran Savić nastradao je dok je polagao ispit za opitnog pilota.

Major Savić rođen je 5.decembra 1973 godine u Zenici BiHa sa porodicom, ženom i dvojicom sinova, živeo je u Beogradu.U Vojsci se nalazi od 27 septembra 1997. godine.

Savić je važio za veoma perspektivnog pilota, koji je u Centru za letna ispitivanja TOC-a počeo da radi od 13. jula 2011. godine.

Pred domaćom publikom Savić se predstavio na 100. godišnjicu srpskog vazduhoplovstva na aeromitingu Batajnica 2012. kada je posetioce očarao maestralnim nastupom na školsko borbenom avionu “ Supergaleb G4” izvodeći složene manevre kao što su zovno, kao i kovit i komandni valjak.

Prošle godine očarao je publiku u Češkoj gde je predstavio letačke mogućnosti Supergaleba upravo sa Bećagovićem, koji je jedini preživeo pad Laste.

Preživeli potpukovnik Tomislav Bećagović osim što je pilot Sekotra za letna ispitivanja TOC je i član aerokluba “ Galeb G 4” iz Novog Sada od 2005 godine.

Preživeli potpukovnik Tomislav Bećagović osim što je pilot Sekotra za letna ispitivanja TOC je I član aerokluba “ Galeb G 4” iz Novog Sada od 2005 godine.

Bećagović takođe važi za jednog od vrhunskih pilota Vojske Srbije koji je i član akrogrupe “ Stars” koji lete na Galebu G-2.

Bećagović je zbog svog uspešnog letenja višetruko nagrađivan.

Pred međunarodnom publikom poslednji put oba su nastupala na međunarodnom aeromitingu u Češkoj.

http://www.youtube.com/watch?v=MU2dupj4P9Y

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track