GORNJI MILANOVAC: Hirurg ošamario povređenog pacijenta!

Incident u bolnici

GORNJI MILANOVAC: Hirurg ošamario povređenog pacijenta!

Društvo -
Bojan Vujić (22) je rasekao prst na mašini, a umesto pomoći lekara od dežurnog u bolnici Milića Jestrovića, dobio je pljusku

GONJI MILANOVAC - Radnik preduzeća "Foka" Bojan Vujić (22) je, nakon što se povredio na radnom mestu, otišao u bolnicu u Gornjem Milanovcu gde je umesto pomoći dobio šamar od dežurnog hirurga Milića Jestrovića, rečeno je danas u policiji.

Vujić je u trećoj smeni posle ponoći rasekao prst na mašini i obezbeđenje ga je hitno odvezlo u bolnicu, ali su vrata na glavnom ulazu hirurgije bila zaključana, pa su morali da zvone oko 10 minuta.

On je danas rekao da je rana nenormalno krvarila i da su "najmanje deset munuta zvonili", kao i da se u hodniku čula galama i vriska. Prema njegovim rečima, tek kada su zalupali na vrata ženska osoba im je, ne otvarajući, rekla da idu na drugi ulaz.

"Otišli smo na druga vrata gde su bile sestre i tada je niz stepenice sišao doktor koji je vikao: "Ko lupa na vrata". Ja sam se krvav javio i kada mi je prišao ošamario me je. To me je šokiralo, posle čega sam ga odgurnuo i tada se umešalo osoblje", ispričao je Vujić.

Iz bolnice je pozvana policija, koja je ubrzo stigla, kao i otac povređenog koji su zahtevali da se kod pacijenta i doktora uradi alko test ali je policija odbila da to uradi. Posle razgovora sa policijom povređeni Vujić je obio da mu Jestrović ukaže pomoć i otišao je u hitnu službu, gde mu je isprana rana, zaustavljeno kravranje i previjena ruka sa predlogom da se rasekotina ušije.

Kako je rekao dr Jestrović, na glavnom ulazu piše na kom ulazu se primaju pacijenti.

"Oni su neprekidno zvonili i lupali što je uznemiravalo ostale bolesnike i ja sam ga ošamario a on mi je uzvratio", kazao je Jestrović . Direrktor Bolnice dr Miro Lazarević, takođe hirurg, izjavio je agenciji Beta da o tom slučaju nije obavešten i da će moći nešto više da kaže kada dobije zvaničnu informaciju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track