Gračanica: Privedenim Srbima pritvor 48 sati

Bezobrazno

Gračanica: Privedenim Srbima pritvor 48 sati

Crna Hronika -
Privedeni mladići su građani sa severa Kosova koji nemaju veze ni sa politikom ni sa "paralelnim institucijama", rekao Krstimir Pantić

Ne propustite...

Vulin oteran s Kosova!

KOSOVSKA MITROVICA - Desetorici srpskih mladića privedenih nakon liturgije u manastiru u Gračanici određen je pritvor od 48 sati, izjavio je večeras zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić. "Pokušavamo da obezbedimo advokate koji će otići u Prištinu da vide šta im se stavlja na teret", kazao je Pantić.

Pantić je rekao da se mladićima na teret stavlja pripadnost paralelnim insituicijama. "To je jedino obrazloženje, sve je nezvanično", naveo je Pantić. Prema njegovim rečima, privedeni mladići su građani sa severa Kosova koji nemaju veze ni sa politikom ni sa paralelnim institucijama.

Kosovska policija privela je danas grupu mladića koji su sa Vulinom krenuli na liturgiju u manastir Gračanica. Vulin je novinarima rekao da je privedeno devet mladića sa severa Kosova i jedan iz Gračanice koji je u policiji želeo da se informiše šta se događa. Vladika Teodosije ocenio je da je današnja policijska racija u manastiru Gračanica pokvarila radost božićne svečanosti i ukazao da Kosovska policija tim krajnje nedoličnim i provokativnim ponašanjem odvraća vernike od posete srpskim svetinjama.

Direktor vladine Kancelarije danas i juče je boravio na Kosovu kako bi sa srpskim narodom proslavio najradosniji hrišćanski praznik Božić. Mladići su iz policijske stanice u Gračanici, danas posle podne prebačeni u Prištinu gde im je tužilac nakon saslušanja odredio pritvor. Priština tvrdi da su mladići uhapšeni jer su na sebi imali obeležja civilne zaštite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track