HANIBAL LEKTOR: Suarez grize treći put, nova meta Kjelini
Foto: Printskrin

Ljudožder

HANIBAL LEKTOR: Suarez grize treći put, nova meta Kjelini

Brazil 2014 -
Urugvajac mimo očiju sudija tokom meča nasrnuuo na defanzivca Italije ali za sada nije kažnjen
1 / 6 Foto: Reuters

Posle Otmana Bakala u holandskoj ligi, dok je igrao za Ajaks, Branislava Ivanovića u premijerligaškom derbiju između Liverpula i Čelsija, reprezentativac Urugvaja Luis Suarez je na meču trećeg kola "D" grupe Svetskog prvenstva u Brazilu nasrnuo na defanzivca Italije Đorđa Kjelinija.

Suarez je u finišu utakmice sa Italijom ugrizao Kjelinija, što potvrđuje snimak, ali sudija nije video, pa je Urugvajac za sada prošao nekažnjeno. Ostaje da se vidi da li će disciplinska komisija FIFA reagovati na osnovu snimka.

Doktor Tomas Foket inače psiholog istakao je da je ujedanje na terenu redak slučaj, ali da u sportovima gde ima dosta kontakta to može biti ogroman problem. A što se slučaja "Suarez" tiče, posle prošlosezonskog ispada dao je svoje stručno mišljenje:

"To mu je u krvi. Pretpostavljam da će u narednih pet godina, ako se ponovo dogodi da ga neka situacija pogodi u živac, reaguje na sličan način kao što je učinio sa Ivanovićem"

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Italijanski fudbaler Đorđo Kjelini rekao je da je razočaran što Luis Suarez nije isključen sa današnje utakmice protiv Urugvaja pošto ga je ugrizao za rame. "Bila je smešna odluka sudije da ne isključi Suareza, sve je video, a ništa nije učinio. To je apsolutno sramno", rekao je Kjelini.Kjelini je istakao da misli da FIFA neće kazniti Suareza, jer joj je "potrebno da njene zvezde igraju na Mundijalu". "Suarez je podlac i izvlači se, jer FIFA želi da njene zvezde igraju na SP. Voleo bih da vidim da li će imati hrabrosti da iskoriste video dokaze protiv njega", rekao je Kjelini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track