Ilić: Dogovorena izgradnja mosta Ljubovija-Bratunac
Foto: Rts

Saradnja Srbije i RS

Ilić: Dogovorena izgradnja mosta Ljubovija-Bratunac

InfoBiz -
Ministar građevinarstva i urbanizama Srbije rekao je da će sve biti završeno negde do jeseni, a da se očekuje da se do oktobra raspiše tender za izvođača

BEOGRAD - Ministar građevinarstva i urbanizama Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je sa Republikom Srpskom dogovorena izgradnja mosta na Drini između Ljubovije i Bratunca.

On je novinarima na otvaranju 39. Međunarodnog sajma građevinarstva "SEEBBE" u Beogradu kazao da će Srbija finasirati izgradnju mosta, a RS prilaza i graničnog prelaza. Prema rečima Ilića, postojaće jedan granični prelaz i to na strani RS jer tamo ima više prostora.

"To ćemo veoma brzo uraditi. Mi smo 100 odsto avansirali izradu projektne dokumentacije. Ministrstvo građevinarstva je uplatilo CIP-u avans i projekat se radi. Sve će biti završeno negde do jeseni i očekujemo da se do oktobra raspiše tender za izvođača", kazao je Ilić.

On je dodao da je postojeći most propao i da nije za teška vozila, a novi most će biti direktana veza s takozvanim "Koridorom 11", kazao je Ilić.

Ministarka za uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić kazala je da očekuje da će izgradnja mosta na Drini započeti krajem ove godine i da će biti završena do kraja 2014. godine. Ona je dodala da je sa Ilićem danas razgovarala i o pešačkom mostu između Zvornika i Novog Zvornika, o načinu funkcionisanja energetske efikasnosti i o izdavanju "energetskih pasoša".

Golić je naglasila i da će tražiti objašnjene zašto na Sajmu građevinarstva u Beogradu nema firmi iz RS. Ona je rekla da je građevinarstvo jedna od najbitnije grana privrednog razvoja RS i da je u toj grani oko osam odsto ukupnog broja zaposlenih, kao i da taj sektor daje šest odsto BDP RS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track