ISPOVEST GEJ PLAVOG RENDŽERA: Hteo sam da se ubijem zbog maltretiranja!

Doživeo nervni slom

ISPOVEST GEJ PLAVOG RENDŽERA: Hteo sam da se ubijem zbog maltretiranja!

Pop kultura -
Kolege su mu govorile da jedan homoseksualac ne može da igra ulogu superheroja

Dejvid Jost, glumac koji je igrao originalnog Plavog rendžera u seriji "Moćni rendžeri", otkrio je da je razmišljao o samoubistvu jer ga je ekipa serije maltretirala."Kad sam se preselio u Los Anđeles sam sam sebi rekao da više neću biti gej. Kad bi me neko pitao da li sam gej, poricao sam, jer, u glavi, ja to nisam ni bio. Nisam bio u vezi i nisam imao seks ni sa kim. Tako sam sebe ubedio da nisam homić", rekao je glumac.

Svu svoju energiju posvetio je karijeri i bio presrećan kad je prošao audiciju za ulogu Bila Krenstona, Plavog rendžera. Iako je serija ubrzo postala pravi hit, Dejvidovi holivudski snovi uskoro su postali noćna mora. Kako je popularnost serije rasla, tako su i glasine o njegovoj seksualnosti počele da kruže po Holivudu sve više, da bi na kraju došlo dotle da čitava ekipa iz serije počne da ga maltretira i naziva pogrdnim imenima.

Omalovažavanje je postajalo sve ozbiljnije, tako da je Dejvid počeo sve češće da razmišlja o samoubistvu. Kolege su mu, između ostalog, govorile da "jedan gej ne može da igra ulogu superheroja". Na kraju je odlučio da napusti seriju, iako sebi to prebacuje danas kao neprofesionalan potez.

Potom je krenuo na terapije da bi od homoseksualca postao "normalan", ali to ga je na kraju dovelo do nervnog sloma.

Posle pet nedelja provedenih na psihijatrijskoj klinici, otišao je u Meksiko i ostao na oporavku godinu dana. Na svu sreću, kad se vratio iz Meksika porodica ga je prihvatila potpuno, iako se on plašio da će ga odbaciti. "Okrenem se unazad i pitam se zašto sam sebe toliko mučio. Najteže mi pada što sam mrzeo sebe zbog onoga što su drugi mislili o meni", ispričao je Jost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track