ISPOVEST OTETE SVETLANE: Tešila sam otmičara, bilo mi ga je žao!
Foto: Dado Djilas

Ekskluzivno: Žena suvlasnika „Planeta sporta“

ISPOVEST OTETE SVETLANE: Tešila sam otmičara, bilo mi ga je žao!

Crna Hronika -
Ima osećaj krivice: Taj koji je sve vreme bio sa mnom žalio mi se da je upao u kockarske dugove i pravdao se da me je zbog toga oteo

BEOGRAD - Seća se svakog detalja!

- Pretrpela sam stravičan šok, ali me otmičari nisu tukli, niti su me maltretirali. Pitali su me da li sam gladna ili žedna i doneli su mi hranu. Govorili su mi da se ne bojim, jer me neće ubiti čak i ukoliko ne dobiju novac. Jedan od njih požalio mi se da učestvuje u otmici jer je zapao u kockarske dugove i ne vidi drugi izlaz. Bio je nervozan, pa sam ga tešila i ubeđivala da će se sve rešiti!Hteli da otmu decuOvako je, kako Kurir nezvanično saznaje, pred zamenikom višeg javnog tužioca Svetlana Bošković, supruga suvlasnika „Planeta sporta“, opisala šta se dešavalo tokom 40 sati zatočeništva, od trenutka kad je 13. februara oteta ispred zgrade u kojoj živi. Svetlana, inače, tokom saslušanja nijednog trenutka nije izjavila da su joj otmičari pretili, ponižavali je i izgladnjivali, kako je nedavno preneo jedan beogradski list.- Oko 7.20 s leđa mi je prišao muškarac i ugurao me u zadnji deo kombija, koji nije imao sedišta. Vezao mi je ruke lisicama, a preko očiju mi je stavio lepljivu traku. Glavu mi je stavio ispod sedišta vozača - opisala je žrtva trenutak otmice.Ona nije mogla da proceni koliko je trajala vožnja do vikendice u Batočini, u kojoj ju je policija pronašla i oslobodila sledeće večeri. Ipak, koliko je bila prisebna u svakom trenutku, svedoči činjenica da je uspela da se priseti i razgovora koji su vodili.

- Rekli su mi da su me oteli kako bi se osvetili poslovnom partneru mog supruga, jer je, navodno, jedna od žena otmičara bila u vezi s njim. Rekli su mi i da su prvo imali u planu da nam otmu decu, ali da su ipak odustali - ispričala je Svetlana Bošković na saslušanju.

„Suprug te ne voli“Ona je opisala i da su je tokom boravka u kući držali na krevetu, kao i da nije mogla da zaspi.- Kad smo stigli u tu kuću, skinuli su mi lepljivu traku i na oči stavili maramu. Jedan je ostao sa mnom, a drugi je otišao i rekao da će doći sutra. Kad se vratio sledećeg dana, oko podneva, bio je nervozan. Rekao mi je da je moj suprug lud i glup i da me ne voli jer neće da da novac za otkup - ispričala je ona.Kako je navela, otmičar joj je rekao i da će, ukoliko njen suprug nastavi po svome, „oko ‚Planeta sporta‘ da postave snajperiste koji će da pobiju sve zaposlene, osim nje i njenog supruga“. Na sreću, kako je navela, nekoliko sati kasnije upali su pripadnici policije i drama je okončana.

http://www.youtube.com/watch?v=_ykZGEfVVRg
http://www.youtube.com/watch?v=KXDR4Gu_m2s

Muž brani kidnaperaZoran Bošković, jedan od suvlasnika „Planeta sporta“, kako Kurir saznaje, izjavio je juče na saslušanju da se pridružuje krivičnom gonjenju Slobodana Stojkovića (44), njegove supruge Jelene (38), Aleksandra Jankovića (25) i Biljane Vrcelj (41), ali ne i Radomira Stefanovića (42), inače njegovog ličnog vozača.- Siguran sam da Raša nema nikakve veze s otmicom - rekao je Bošković.On je objasnio da su otmičari insistirali da u primopredaji učestvuje Stefanović, ali je naveo da je siguran da on nije znao o čemu je reč.- Policija je uhapsila Rašu, ali moram da kažem da su uhapsili i mene! Pušten sam tek kad je šef tima rekao da sam ja Svetlanin suprug - ispričao je Zoran.

ČINJENICEPetoro osumnjičenih- Slobodan Stojković (45), osumnjičen kao organizator otmice- Jelena Stojković (38), Slobodanova supruga- Aleksandar Janković (25), sve vreme bio sa žrtvom- Biljana Vrcelj (41), lična sekretarica Zorana Boškovića, tipovala otmicu- Radomir Stefanović (42), lični vozač Zorana Boškovića, uhapšen na primopredaji novca u Novom Beogradu

Tražili četiri miliona evraPRETILI DA ĆE JOJ ODSEĆI ŠAKEZoran Bošković ispričao je juče detaljno kako su otmičari kontaktirali s njim i za otkup supruge mu tražili četiri miliona evra. Zapretili su mu da ništa ne prijavljuje policiji jer „oni imaju dobre kontakte i odmah će to saznati“.- Kad sam rekao da imam samo 100.000 evra i 11 miliona dinara, pitali su me da li moja žena samo toliko vredi. Odgovorio sam da vredi mnogo više, ali da nemam. Rekli su mi i da je ona na Kosovu, da će je pustiti, ali da pre ili kasnije moram da im isplatim sav iznos jer će u suprotnom „ostati bez šaka“ - rekao je suprug otete.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track