Izgorelo vranjsko pozorište "Bora Stanković"

Vranje u dimu

Izgorelo vranjsko pozorište "Bora Stanković"

Srbija -
Požar je rano jutros izbio u diskoteci "Paladijum", a stradala je kompletna unutrašnjost zgrade

VRANJE - Rano jutros na zgradi Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju, koja se nalazi u strogom centru grada, izbio je požar u kome je stradala kompletna unutrašnjost zgrade.

„Dežurnoj službi je požar prijavljen u 03.50 časova“, potvrdio je Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju.

On je takođe rekao da je sada isuviše rano govoriti bilo šta bliže o uzrocima požara, osim da je izgorela kompletna unutrašnjost zgrade Pozorišta.

Centar Vranja je u 7 časova, kada najveći broj zaposlenih u lokalnoj administraciji dolazi na posao bio u dimu, a četiri vatrogasne ekipa gasile su vatru.

Direktor pozorišta Nebojša Cvetković jutros nije bio spreman bilo šta da kaže.

Komandant Vatrogasne brigade u tom gradu Vedran Tašković rekao je da je požar, koji je izbio u obližnjoj diskoteci, a potom zahvatio krov pozorišta "Bora Stanković", lokalizovan i da očekuje da potpuno bude ugašen u naredna dva sata.

"Požar je rano jutros izbio u diskoteci "Paladijum" koja je pre 20 dana otvorena i odatle se proširio na krovnu konstrukciju pozorišta "Bora Stanković", ali i u pravcu kafane i restorana "Vranjski merak" i obližnjeg skladišta uglja", kazao je Tašković.

Tašković navodi da su tri vozila Vatrogasne brigade u Vranju i jedno "Simpovo" vatrogasno vozilo uspeli da preseku pravce širenja požara i da ga izoluju kako ne bi zahvatio i hotel "Vranje" u neposrednoj blizini.

"U diskoteci "Paladijum" izgoreo je kompletan inventar, ali je pozorište "Bora Stanković" najteže prošlo. Vatra je zahvatila i podrum od 300 do 400 kvadrata ispod celog pozorišta u kome se nalaze stare stvari, gde vatra još tinja. Podrum trenutno nalivamo penom kako bi ugušili požar", rekao je Tašković i dodao da ne može da kaže šta je uzrok požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja