IZMEĐU DVA NEMCA: Đoković preokrenuo Kolšrajbera, sledeći je Has
Foto: REUTERS

Rolan Garos

IZMEĐU DVA NEMCA: Đoković preokrenuo Kolšrajbera, sledeći je Has

Tenis -
Đoković je izborio četvrtfinale Rolan Garosa

PARIZ - Najbolji teniser sveta Novak Đoković namučio se protiv Nemca Filipa Kolšrajbera u osmini finala Rolan Garosa i posle preokreta trijumfovao u četiri seta - 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 6:4).Đoković će i u četvrtfinalu igrati protiv tenisera iz Nemačke. U pitanju je Tomi Has, koji je lako savladao Mihaila Južnjog u ovoj fazi Otvorenog prvenstva Francuske.Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do petog, kada je Kolšrajber uspeo da oduzme servis Đokoviću i povede sa 3:2. On je nakon toga sačuvao tu prednost do kraja i poveo 1:0 u setovima. U drugom setu Đoković je zaigrao bolje, u četvrtom gemu napravio je brejk, a nakon osvojenog gema na svoj servis poveo je sa 4:1. Srpski teniser je, zatim, sačuvao brejk prednosti i izjednačio u meču. Do prednosti u trećem setu Đoković je došao brejkom u trećem gemu i posle 36 minuta igre u tom delu meča preokrenuo na 2:1. Prvi teniser sveta je u četvrtom setu dva puta oduzeo servis Kolšrajberu, u petom i sedmom gemu i poveo sa 5:2. Nemac je zatim zaigrao nešto bolje, u osmom gemu je iskoristio treću brejk loptu, nakon što je Đoković propustio da realizuje meč loptu i posle gema na svoj servis smanjio je zaostatak na 4:5. Đoković je, međutim, u narednom osvojio gem na svoj servis, iskoristio ukupno treću meč loptu i plasirao se u četvrtfinale.

1. SET

Posle četiri gema u kojima su teniseri bez većih problema osvajali svoje servise, Nemac je u petom gemu iskoristio greške Đokoviča i napravi brejk.

Đoković je u desetom gemu imao dve brejk prilike, ali je Kolšrajber sjajno odigrao razmenu udaraca i potom vezao dve lopte za osvajanje prvog seta - 6:4.

2. SET

Srpski teniser je mnogo bolje ušao u drugi set, ali je bilo uočljivo da još uvek nije u pravom ritmu. Međutim, i to je došlo na svoje mesto u četvrtom gemu kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 3:1.

Set je praktično prelomljen u narednom gemu, koji je trajao skoro 15 minuta. Đoković u četiri navrata nije uspeo da iskoristi gem loptu pošto je Nemac pogađao linije. Imao je Kolšrajber u sedmom gemu dve brejk lopte, ali je Novak vezao četiri poena i poveo sa 5:2. Konačno, u devetom gemu, Novak je odservirao najbolje na meču i bez izgubljenog poena stigao do seta i izjednačenja 1.1.

3. SET

Posle uvodna dva gema Novak je napravio brejk i poveo sa 2:1. Nemac je u narednom gemu opasno pripretio i stekao dve šanse za brejk. Međutim, Đoković je, pun samopouzdanja, osvojio naredna četiri poena i poveo sa 3:1.

Obojica tenisera su čuvala servis u narednim gemovima, a to je značilo da je Novak Đoković poveo u meču sa 2:1. Kolšrajber nije imao pravu priliku da napravi ribrejk i vrati se u treći set.

4. SET

Prva četiri gema protekla su u dominaciji igrača koji je servirao, a onda je u petom Đoković oduzeo servis Kolšrajberu. Vezao je srpski teniser četiri poena i poveo sa 3:2.

Drugim brejkom Đoković je poveo sa 5:2 i servirao za meč, ali se Nemac na volšeban način vratio u gem, uzeo brejk, potom i osvojio svoj servis za 5:4.

Ipak, Đoković je bio dovoljno spreman da osvoji naredni gem, a samim tim i meč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track