Izrešetan punkt srpske policije kod Bujanovca

Terorizam

Izrešetan punkt srpske policije kod Bujanovca

Crna Hronika -
Selo Dobrosin poznato je po tome što je tu početkom januara 2000. godine stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca

BUJANOVAC - U etnički čistom albanskom selu Dobrosin, opština Bujanovac, noćas oko 03.00 sata nepoznati napadač ili više njih, rafalnom paljbom su izrešetali objekat policijskog punkta, izjavio je portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković.

"Napad na policiju, odnosno policijski punkt, u tri sata noću, jeste teroristički akt", rekao je Stamenković, koji je napomenuo da u ovom trenutku ne može da saopšti bilo kakve druge podatke o napadu.

Selo Dobrosin, u kome je i kontrolni punkt prema Kosovu, nalazi se oko 16 kilometara jugozapadno od Bujanovca.

Napad na policijski punkt u selu Dobrosin, kod Bujanovca, dogodio se noćas oko 01.45 časova, a izvela su ga verovatno tri napadača, iz tri vrste naoružanja, kazala je istražni sudija Višeg suda u Vranju Nada Čolić.

"Na osnovu ostataka od municije može se zaključiti da su u napadu učestvovala tri napadača i da su pucali iz automatske puške, puškomitraljeza i snajpera velike razorne moći", rekla je Čolić novinarima na licu mesta.

Ona je ukazala da su se napadači približili policijskom punktu na 30 do 50 metara i da su pucali sa administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, koristeći protivpancirnu municiju.

"Na osnovu toga može se zaključiti da je namera napadača bila, ne da zastraše već da likvidiraju četvoročlanu policijsku patrolu na punktu", rekla je istražni sudija.

U trenutku napada četvorica policajaca, dva Srbina i dva Albanca, spasili su se tako što su se bacili na pod, a živote im se spasila i gomila drva složena uz policijski punkt.

Čolić je rekla da je na punkt ispaljeno oko 30 projektila.

Četvorica Albanaca, meštana Dobrosina, koji su oko podneva prolazili pored policijskog punkta, odbili su da razgovaraju sa novinarima, kao i pripadnici policije na licu mesta, jer za to, kako su rekli, nisu imali ovlašćenja.

Etnički čisto albansko selo Dobrosin, u kome je i kontrolni punkt prema Kosovu, nalazi se oko 16 kilometara jugozapadno od Bujanovca.

U Dobrosinu ima oko 150 domaćinstava i 450 stanovnika. Najveći broj stanovnika toga sela živi u zemljama zapadne Evrope ili na Kosovu i Metohiji, jer prosečna porodica, po popisu iz 2002. godine, ima 5,7 članova.

Selo je poznato po tome što je tu početkom januara 2000. godine stvorena takozvana Oslobodilačka vojska Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track