Izveštaj Engleza: Neredi u Kruševcu počeli pre meča

Incidenti u Kruševcu

Izveštaj Engleza: Neredi u Kruševcu počeli pre meča

Fudbal -
Englezi ne spominju u svom izveštaju nikakve gestove Rouza prema publici, već konstatuju da je Konor Vikam postigao gol u finišu utakmice, posle čega su Rouz i ostali igrači napadnuti

Izveštaj koji je Fudbalski savez Engleske poslao u sedište UEFA u Nionu povodom incidenata na utakmici Srbija Engleska u Kruševcu sadrži nove detalje, po kojima su sukobi započeli još u tunelu pre početka meča.

FA tvrdi da su trojica članova stručnog štaba engleske reprezentacije napadnuta od strane članova našeg stručnog štaba, a da su „napadi” počeli još u tunelu pre samog početka utakmice. Englezi takođe tvrde da su im naši treneri i igrači „pretili” još posle prve utakmice u Noriču da ih očekuje „vruće gostovanje” u revanšu u Kruševcu, kao i da su koškanja počela u tunelu pre utakmice.

Sudiji Huseinu Gočeku skrenuta je na to pažnja ali, kako tvrde Englezi, on ništa nije preduzeo.FA takođe navodi u svom izveštaju postalom u UEFA da su se tokom celog meča čuli „majmunski krici” sa tribina, kao i da su igrači Engleske gađani predmetima tokom izvođenja auta i kornera. UEnglezi su navodno o tome obavestili delegata EFA Tormoda Larsena iz Norveške na poluvremenu, dok je u drugom poluvremenu golman Džek Batlend prikupio kamenje kojim je gađan, koje je prosledio pomoćnom treneru Martinu Tomasu, a ovaj ih dao pomoćnom sudiji.

Englezi ne spominju u svom izveštaju nikakve gestove Rouza prema publici, već konstatuju da je Konor Vikam postigao gol u finišu utakmice, posle čega su Rouz i ostali igrači napadnuti. Pored njih, napadnuti su i pomoćnici Stiv Vigli i Martin Tomas, dok je kondicioni trener Krejg Bojd šutiran i udaran.

FA tvrdi da je i delegat Larsen pogođen predmetom u glavu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track