Jabuka: Incident između naprednjaka i radikala

Jabuka: Incident između naprednjaka i radikala

Politika -
SNS navodi da je grupa članova SRS provocirala naprednjake, govoreći da će "Vučiću da iščupaju grkljan, a onda i njima“. Usledio je fizički napad na predsednika MO SNS Jabuka, Žiku Mitrovića, i predsednika omladine u tom mestu, Nenada Mitrovića koji je zadobio frakturu lobanje

PANČEVO - U mestu Jabuka kod Pančeva došlo je do incidenta između pripadnika Srpske napredne stranke i Srpske radikalne stranke, a ovim povodom oglasile su se obe političke partije.

Srpska napredna stranka stranka u svom saopštenju najoštrije je osudila "brutalni napad na aktiviste SNS koji su na miran i dostojanstven način prikupljali potpise građana protiv Predloga deklaracije o Vojvodini"."Do incidenta je došlo kada je grupa članova Srpska radikalne stranke provocirala naprednjake, govoreći da će „Vučiću da iščupaju grkljan, a onda i njima“. Posle pretnji, usledio je fizički napad na predsednika MO SNS Jabuka, Žiku Mitrovića, i predsednika omladine u tom mestu, Nenada Mitrovića. Teško povređeni Nenad Mitrović, sa frakturom lobanje, hitno je primljen u Urgentni centar u Beogradu, dok je Žika Mitrović, sa povredom butnog mišića, zadržan u bolnici u Pančevu, navodi se u saopštenju."Ovo je još jedan u nizu napada na članove Srpske napredne stranke, koji su usledili nakon jučerašnjih najbezočnijih pretnji predsedniku Stranke Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Današnji nemili događaj je tragičan bilans sramne, nasilničke i vulgrane kampanje radikala i jasno pokazuje ko su, i kakvi su ljudi koji napadaju SNS i njenog predsednika Vučića", dodaje se u saopštenju SNS.Srpski naprednjaci poručuju da ni fizičko nasilje, niti bilo kakav oblik pretnji, nisu metod političke borbe, i da neće Srbiju dovesti u red normalnih, uređenih država, niti će pomoći radikalima da se vrate u politički život, jer građani vide da oni nemaju ništa da ponude Srbiji, osim nasilja, uvreda, pretnji i pozivanja na linč. Srpska napredna stranka ističe da je nedopustivo da bilo ko, bez obzira koje političke stavove zastupa, ugožava sigurnost, zdravlje i život drugih ljudi.

Na drugoj strani SRS je izdao saopštenje u kome se navodi da su odbornik Srpske napredne stranke iz Pančeva Živadin Mitrović i njegov sin Nenad jutros oko 10 časova su pretukli aktivistu Srpske radikalne stranke Petra Vujasinovića (67).

"Vujasinović je napadnut dok je lepio plakate. Nanete su mu teške telesne povrede glave i noge - razbijena mu je arkada a jedno oko potpuno je zatvoreno od udaraca. Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje razbojničko ponašanje režimskih batinaša i poziva MUP i tužilaštvo da preduzmu odgovarajuće korake", navodi SRS u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja