JAD I TUGA: Uništeno, razrušeno, spaljeno, Sarajlije ogorčene
Foto: Tanjug

Centar ruiniran

JAD I TUGA: Uništeno, razrušeno, spaljeno, Sarajlije ogorčene

Planeta -
Narod je stavrno ogorčen i trpi. Živim u centru i verujte da ne mogu da prepoznam grad. Plakala bih, kaže sredovečna Sarajka
1 / 4 Foto: Tanjug

SARAJEVO - Stanovnici Sarajeva su ogorčeni zbog paljenja zgrada Predsedništva i Kantona Sarajevo tokom jučerašnjih nasilnih protesta i sa nevericom jutros obilaze zapaljenja zdanja.

U izjavama kažu da podržavaju mirne proteste ali osuđuju uništavanje objekata.„Ovo nije nikakvo rešenje. To je sramota. Podržavam mirne proteste. Narod je stavrno ogorčen i trpi. Živim u centru i verujte da ne mogu da prepoznam grad. Plakala bih“, reakcija je jedne sredovečne Sarajke koja je jutros obišla zapaljene objekte.

Ona je kazala da treba mirnim putem rešavati probleme. „Malo nam je uništeno. Ko će ovo popraviti. Treba mi da obnavljamo. Oni nisu ništa dobili time. Neće dobiti posao time“, naglasio je u izjavi Tanjugu sredovečni Sarajlija koji je prolazio ulicom Maršala Tita, gde su divljali demonstranti i lomili sve pred sobom

On je, takođe, ocenio da je divljanje u centru grada katastrofalno i žalosno.„Narod je nezaposlen, nemaju šta da jedu i došlo im je kako se kaže „pet do dvaneaest“, ali uništavanje objekata nije način protesta. Treba promeniti vlast koja je nesposobna, ali ne nasrnuti na objekte“, istakao je on, dodajući da sada građani Sarajeva sami treba da saniraju štetu, upitavši ujedno - „odakle“.

Jedan mlađi Sarajlija ocenio je da „paljenje pokazuje kućno vaspitanje balavaca koji su to uradili“.„Protestovanje je jedna stvar i to podržavam, Ako je trebalo vladu smeniti za to postoje načini. Katastrofa je uništavati. To su deca od oko 16 godina koji se sada hvale slikama na Fejsbuku“, ogorčeno je konstatovao.Vatrogasci su se i jutros borili sa požarom pre svega u zgradi Kantona Sarajevo i Opštine centar.Zamenik komandanta profesionalne vatrogasne komande Kantona Sarajevo Omer Šetić rekao je da je požar lokalizovan u zgradi Kantona Sarajevo, te da ne može dalje da se širi.Naime iz zgrade Kantona Sarajevo, u kojoj je kasno sinoć buktao požar, jutros izlazi dim, a vatrogasci iznutra i spolja gase vatru.

„Imamo na jednom mestu gde još uvek tinja požar. Dobili smo zglobnu platformu pa kombinovano napadamo požar. Ostaćemo ceo dan jer je potrebno raskopavanje“, objasnio je on.U Predsedništvu je požar sinoć oko ponoći u potpunosti ugašen, dodao je on.

Šetić je rekao da su vatrogasci juče na mesto požara došli oko 14 časova, ali da nisu mogli da priđu.On je dodao da je u jednom trenutku dobijena dojava da se na drugom spratu Opštine centar nalaze službenici čiji su životi bili ugroženi.Vatrogasci su, kako je kazao, uspeli da evakuišu zaposlene, ali rizikucjući svoje živote.Inače, juče je na gašenju požara bilo angažovano oko dvadesetak vozila i 60 vatrogasaca, a danas pet vozila i dvadesetak vatrogasaca. Rad vatrogasaca prati veći broj radoznalih građana, ali i ogorčenih službenika iz zgrade Kantona Sarajevo, koji sa gnevom pričaju o nemilim događajima.

http://www.youtube.com/watch?v=flx_1dbkiJY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja