Janko deli s baka Marom

Srbijo, ugledaj se na njega

Janko deli s baka Marom

Društvo -
Dečak bez porodice spakovao hranu koju je dobio i odneo je siromašnoj komšinici koja spava na stolici
SAMOŠ - Junak Janko!
Kad smo posetili Janka Maglo­ckog (17), dečaka bez poro­dice, bio je usredsređen na paket garderobe koju je dobio. Vadio je stvari iz kesa i radosno pokazivao šta su mu sve doneli. Najviše su ga obradovale kopačke.
- Ovo mi se mnogo sviđa, jedva čekam utakmicu da isprobam nove kopačke - priča Janko pimplujući loptu. A onda donese veliku kesu i reče da hoće da odnese poklon baka Mari (79), komšinici koja živi sama nekoliko kuća iznad njegove.
- Spakovao sam joj hranu koju su mi doneli mnogi ljudi. Ni ona nema šta da jede. Red je da podelimo. Sad mogu i ja nekome da pomognem, pa ćemo joj preneti i krevet - kaže Janko. Pošli smo i mi kod bake, a ona... Sama, živi ispred kuće i godinama spava na stolici.
- Janko, dušo! Hvala ti, sine, što si došao. Nije trebalo, srce moje. Ne treba meni, ja sam stara. Ti da mi imaš, da ne budeš gladan - priča baka osmehujući se.
- Ne bih ja mrdnula odavde, volim svoju avliju više nego išta. Imam šporet, pa se zagrejem, a na stolici spavam kao top. Kad su me zimus odveli u dom, mnogo sam bila tužna. Samo je teško što nemam nikoga. Obiđe me Janko, al’ ni on nije imao ništa, evo sad deli s bakom - kroz suze priča baka, i uzima Kurir da pokaže kako zna da čita, i to bez naočara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track