Janković: Ne izvinjavam se Pirs: Tužili smo Srbiju

Janković: Ne izvinjavam se Pirs: Tužili smo Srbiju

Fudbal -
Selektor Srbije rekao po završetka meča da je za tuču potrebno dvoje

KRUŠEVAC - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je večeras da je ekipa razočarana zbog neuspeha u baražu za Evropsko prvenstvo, ali da ova generacija predstavlja budućnost srpskog fudbala.

Selekcija Srbije večeras je u Kruševcu izgubila od Engleske sa 1:0 u revanšu baraža. Istim rezultatom Englezi su slavili i prošle nedelje u Noriču.

"Očekivali smo veliku borbu i tako je i bilo. Možemo da budemo razočarani ali nemamo čega da se stidimo. Imamo igrače na koje srpski fudbal može da računa u narednom periodu. Bili smo ravnopravni, ali nismo uspeli da iskoristimo svoje šanse", kazao je Janković novinarima posle utakmice.

Njemu je ovo bio oproštajni meč na klupi mlade selekcije, pošto će u budućnosti raditi samo u Crvenoj zvezdi.

"Napravili smo tim sa dušom. Ponosan što sam radio sa sjajnim momcima", kazao je on.

Na pitanje engleskih novinara da li smatra da bi trebalo da se izvini zbog incidenta po završetku meča, kada je došlo do tuče pojedinih igrača i članova stručnih štabova oba tima, Janković je rekao:

"Za šta da se izvinim? Za tuču su potrebne dve strane. Trebalo bi da ste srećni što se Engleska kvalifikovala za EP. O tome možemo da pričamo sutra, analiziraćemo šta se dogodilo. Hajde da pričamo o fudbalu".

Selektor reprezentacije Engleske Stjuart Pirs kazao je da mu je drago što je njegova ekipa uspela da izdrži veliki pritisak i naveo da su Srbiju prijavili UEFA.

"Zadovoljan sam igrom, posebno odbranom. Očekivali smo veliki pritisak publike i izdržali smo. Mislim da je bilo nekoliko rasističkih povika sa tribina i sve smo to prijavili UEFA. Moraće sa tim domaćini da se suoče. Ponosan sam na svoje igrače, saradnike, ceo moj tim. Tužno je ovo što se dogodilo, ali mi smo jedinstveni kao tim. U našoj zemlji se mnogo toga dešava kako bi se sprečio rasizam. Sramota je ono čemu smo bili izloženi u poslednjim minutima ovog meča", rekao je Pirs, prenosi BBC.

Pirs je rekao da je direktor svih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) Savo Milošević došao u svlačionicu Engleza posle utakmice i izvinio se za incidente.

"Njihov tehnički direktor Savo Milošević došao je posle utakmice u našu svlačionicu i izvinio nam se... Ne želim da gledam takve situacije na kraju bilo koje utakmice, ovo je sportski teren", istakao je selektor Engleza.

Pirs je takođe rekao da želi akcenat da stavi na fudbal, a ne na incident.

"Žalosno je da uopšte razgovaramo o tome. Trebalo bi da pričamo o umećima fudbalera. Ovaj dogadajaj ne zaslužuje komentar", zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track