Aleksandra Jerkov: Tomo, gde ti je diploma?

Aleksandra Jerkov: Tomo, gde ti je diploma?

Politika -
Funkcionerki Čankovog LSV na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment rečeno da Nikolić kod njih nije diplomirao, iako je to navedeno u njegovoj biografiji

NOVI SAD - Sumnjivo!

Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov preko telefona je dobila odgovor od privatnog novosadskog Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment da predsednički kandidat SNS Tomislav Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu SNS.

Jerkovljevoj je rečeno i da ne može dobiti na uvid njegov studentski dosije, kao i da je Nikolić na tom fakultetu odbranio master rad.

- Zbog toga pozivam Nikolića da objasni građanima Srbije šta je i gde je diplomirao, sa kojom ocenom, kako se odlučio za fakultet na kojem je završio master studije i šta mu je bila tema master rada. Izuzetno je problematično da kadnidat za predsednika krije ovakvu informaciju - istakla je Aleksandra Jerkov.

Ona je podsetila i da su nedavni primeri iz Evrope pokazali da su najviši državni zvaničnici, zbog toga što su lažirali diplome, morali da podnose ostavke.

- Želela sam da saznam više o Nikolićevom obrazovanju i pitala sam na Fakultetu za industrijski menadžment kada je on diplomirao i masterirao. Sekretarijat mi je odgovorio da ne može da daje uvid u dosije Tomislava Nikolića. Zanimljivo je to što je na prošlim izborima, pre četiri godine, Nikolić bio kandidat za predsednika sa srednjom školom, a da je sada masterirao. Čudno je što je za četiri godine dobio obrazovanje za koje je potrebno pet - kaže Jerkov.

I Vojislav Šešelj je iz haške sudnice pre manje od mesec dana optužio Nikolića da je kupio diplomu! Šešelj je citirao depeše koje je objavio Vikiliks, a u kojima su obaveštajci iz Nemačke, Amerike i Velike Britanije Nikolića nazivali „aveti prošlosti“ i „čovekom koji je kupio diplomu“.Tomislav Nikolić juče nije odgovarao na pozive Kurira.

Predsednici zbog plagijata podnosili ostavke

Predsednik Mađarske Pal Šmit podneo je pre dvadesetak dana ostavku posle afere sa doktorskom disertacijom za koju je ustanovljeno da je plagijat.

- Pošto prema Ustavu ličnost predsednika treba da predstavlja jedinstvo mađarske nacije i pošto je moja ličnost, nažalost, postala sinonim za podele, moj zadatak je da vratim predsednički mandat - rekao je Šmit u parlamentu.

Mađarski univerzitet Zemelvajs odlučio je da poništi Šmitov doktorat o razvoju modernih Olimpijskih igara iz 1992. godine, pošto je utvrđeno da je veći deo njegove doktorske teze pokraden od drugih autora.Prošle godine ostavku je podneo i najpopularniji nemački političar, ministar odbrane Karl Teodorcu Gutenberg jer se suočio s kritikom da je „prepisao“ doktorsku disertaciju od drugih autora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track