KACIGA PUKLA NA DVA DELA: Šumaher pao pri brzini 100 kilometara na sat! (VIDEO)

Detalji nesreće

KACIGA PUKLA NA DVA DELA: Šumaher pao pri brzini 100 kilometara na sat! (VIDEO)

Ostali sportovi -
Nemcu je snižena temperatura na 34 do 35 stepeni Celzijusa kako bi mu bio usporen metabolizam i smanjena mogućnost od upale

GRENOBL - Skijaška kaciga bivšeg šampiona Formule jedan, Mihaela Šumahera, pukla je na dva dela u nesreći tokom skijanja, saopštili su danas izvori bliski istrazi o njegovoj nesreći, dodajući da je u prilikom pada Nemac jurio brzinom od 100 kilometara na sat.

"Kaciga je pukla na dva dela", rekao je izvor Frans presu, potvrđujući raniju informaciju objavljenu u nemačkom listu Bild.

Bolnica u Grenoblu, na jugoistoku Francuske, primila je u nedelju Šumahera sa ozbiljnim povredam glave i on se i dalje nalazi u indukovanoj, odnosno veštački izazvanoj komi posle operacije.

Šumaheru je snižena temperatura na 34 do 35 stepeni Celzijusa kako bi mu bio usporen metabolizam i smanjena mogućnost od upale. Lekari su juče naveli da je još rano davati prognoze o njegovom stanju.

Šumaher (44) je u nedelju povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Nosio je kacigu koja je ublažila udarac u stenu. On je za manje od deset minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije je prenet u bolnicu u Grenoblu, gde je operisan.

Višestruki šampion Formule 1 Mihael Šumaher i dalje se nalazi u kritičnom stanju, ali pokazuje znake blagog poboljšanja, saopštila je bolnica u Grenoblu.

Lekari su otkrili da su sinoć obavili drugu operaciju i da je Šumaherovo stanje "sada pod kontrolom", prenela je agencija Rojters.

"Dobili smo neko vreme, ali moramo da nastavimo da ga kontrolišemo iz sata u sat", rekao je lekar bolnice u Grenoblu Žan-Fransoa Pajen.

Slavni nemački automobilista ostaće u veštački izazvanoj komi.

http://www.youtube.com/watch?v=ysS2AiXXcho

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track