KAPITENSKI: Lučić doneo pobedu Partizanu

Teško do trijumfa

KAPITENSKI: Lučić doneo pobedu Partizanu

Košarka -
Partizan je u derbi meču 16. kola Jadranske lige savladali Cibonu 74:68
1 / 8

BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Cibone rezultatom 74:68 (17:14, 23:22, 11:15, 23:17) u derbi meču 16. kola Jadranske lige.Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dragan Milosavljević sa 15 poena, dok je Vladimir Lučić dodao 13. Kod gostiju, najbolji je bio Deril Strovberi sa 19 poena.Partizan je ostao na trećem mestu na tabeli sa 11 trijumfa i pet neuspeha. Cibona je pala na 11. poziciju sa šest pobeda i 10 poraza.Utakmicu je manje obeležilo ono što se dešavalo na terenu, a više ono što je bilo na tribinama početkom druge četvrtine. Tada je došlo do polusatnog prekida, jer je grupa navijača Partizana pod imenom Zabranjeni ubacila više petardi i baklji.Tek kada je, na zahtev sudija, ispražnjen deo tribina gde se nalazila ova grupa, utakmica je nastavljena i više nije bilo incidenata. Na terenu, navijači, oni koji su ostali u hali, mogli su da vide relativno interesantnu utakmicu sa veoma zanimljivom završnicom.Dve "trojke", Lea Vestermana i Vladimira Lučića podigle su publiku na noge, a kada je Dragan Milosavljević postigao koš uz realizovan dodatni penal za 72:66 (52 sekunde pre kraja), bilo je jasno da će Partizan osvojiti bodove. Potvrda toga bilo je Lučićevo zakucavanje za 10-ak sekundi pre kraja utakmice kojim je stavio tačku na trijumf. Za Partizan je debitovao i francuski košarkaš Žofri Lovernj, ali je na terenu proveo samo minut i po.Crno-beli sledećeg vikenda u Jadranskoj ligi gostuju ekipi Širokog, dok Cibona dočekuje Krku.TOK UTAKMICEUtakmica je imala zanimljivu predigru, jer su se sukobile dve suprotstavljene navijačke grupe Partizana. Žandarmerija je sprečila veći sukob. Na samom početku utakmice međusobno su se sukobile i pristalice Zabranjenih.I četvrtina

U prva dva minuta viđena je loša igra oba tima. Crno-beli su potom u četvrtom minutu poveli s 7:4. Crno-beli su u šestom minutu s 10:6. Domaći košarkaši bodreni sa tribina drže prednost od tri do četiri poena. Partizan je u poslednjem minutu imao šest poena prednosti (17:11), ali je prva četvrtina završena vođstvom crno-belih od 17:14.

II četvrtinaNavijači Partizana su ponovo u teren ubacili nekoliko petardi, a kapiten crno-belih Vladimir Lučić je morao da zatraži od njih da prestane, jer će meč biti prekinut.Partizan postiže prve poene u drugoj četvrtini, a u crno-belom dresu debituje Žofri Lovernj. Zabranjeni su u 12. minutu prekinuli meč, pošto su ubacivali tvrde predmete, petarde i baklje na teren. Sudije su tražile da se taj deo tribina isprazni, a pošto su Zabranjeni napustili dvoranu Pionir utakmica je posle skoro pola sata pauze nastavljena.

Partizan je nastavio sa dobrom igrom u nastavku meča, a u 13. minutu bilo je 24:19. Cibona je potom boljom igrom stigla do izjednačenja, 24:24, ali je Partizan serijom 8:2 poveo s 32:26. Crno-beli su održavali prednost od četiri poena do kraja prvog poluvremena, koje su na kraju dobili s 40:36. III četvrtinaGosti nisu iskoristili prvi napad u trećoj četvrtini, ali ni crno-beli. Partizan je imao slab napad na početku trećeg dela, a gosti su serijom 7:1 u 23. minutu poveli s 44:41. Slaba igra crno-belih u napadu dovela je Zagrebčane u 27. minutu do vođstva od 48:42. Serijom od 5:0 Partizan je smanjio na 48:47. Ipak treća četvrtina završena je nerešeno, 51:51.IV četvrtina

Gosti su ušli angažovanije u poslednju četvrtinu, a Cibona je u 34. minutu stekla prednost od 58:53. Partizan je serijom od 10:2 došao u 37. minutu ponovo do vođstva od 63:60.Gosti su poveli su 64:63, ali je Vesterman trojkom doneo novo vođstvo crno-belima, 66:64. Uzvratić je Šarić, a onda je Lučić pogodio novu trojku za 69:66. Gosti nisu iskoristili napad, a Milosavljević je pogodio dva poen uz slobodno bacanje za 72:66. Na kraju su crno-beli zasluženo stigli do pobede od 74:68.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track